Posjet SAD-u Predsjednica RH je započela susretom s hrvatskim iseljenicima: Na svim vašim naporima i domoljublju smo vam posebno zahvalni

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović je u šestodnevnom boravku u SAD-u. Države. Posjet je započela susretom s hrvatskim iseljenicima i nazočila svečanom programu obilježavanja 25. godišnjice Nacionalne federacije američkih Hrvata.

“Mnogo ste truda uložili u zalaganje za ključna pitanja od interesa za hrvatski narod u njegovim dvjema domovinama, u Hrvatskoj i BiH, i poticanju veza između domovina hrvatskog naroda i američkog društva. Na svim tim vašim naporima i domoljublju smo vam posebno zahvalni”, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi HRT.

“Zahvaljujem i svima koji su svoje godine strpljenje i energiju uložili u očuvanje hrvatske zajednice i koji su u svojoj drugoj domovini predstavljali najbolje od svoje Hrvatske koju uvijek nose u srcu”, kazala je predsjednica.

U New Yorku će sudjelovati na zasjedanju 73. Opće skupštine UN-a – tijela koje okuplja 193 članice. Hrvatska predsjednica govor pred Općom skupštinom održat će u utorak, bilateralno će se sastati s nizom svjetskih čelnika.

U New Yorku su se, uoči početka 73. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, okupili svjetski čelnici. Rat u Siriji, stanje u Iranu, izbjeglička kriza, najvažnije su teme o kojima će se idućih dana raspravljati na East Riveru, javlja HRT.

Facebook Komentari