Sve je super, Plenković: Cijeli ovaj trud koji radimo dvije godine će se isplatiti

U Osijeku je održana stručna konferencija za župane, gradonačelnike i načelnike iz redova HDZ-a pod nazivom “Investicijski potencijali Hrvatske”.

Premijer Andrej Plenković istaknuo je važnost investicije i stvaranje zakonskih okvira za to, što će se provesti kroz strukturne reforme. Istaknuo je kako je važno, tijekom mandata ove Vlade, podići se za još jednu stepenicu. Dostići onaj investicijski rejting koji bi u hrvatskom primjeru značio povoljnije kreditiranje i povoljnije refinanciranje dosadašnjih kreditnih zaduženja.

Plenković je rekao da je važno da je sa 2017. Hrvatska napokon počela trošiti manje novca nego ga privređuje, što je također pozitivan trend. Istaknuo je i da je prioritet ove vlade povisiti životni standard građana, povećati plaće i mirovine.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na konferenciji je rekao da je HDZ trenutačno jedina politička stranka na političkoj sceni koja je kadra provoditi zahtjevne reforme.

Premijer Plenković uoči konferencije rekao je kako žele poslati poruku da su za reformski uspjeh potrebni – fiskalna konsolidacija, strukturne reforme i investicije. Danas pokušavamo vidjeti što može Vlada, jedinice lokalne i područne samouprave da uz kvalitetan i poticajan zakonodavni okvir koji imamo za ulagače, smanjimo sve barijere i privučemo ulagače kako bi ulaganja i rast u Hrvatsku bio sve veći.

Plenković se osvrnuo i na jučerašnju ocjenu agencije Standard & Poor’s (S&P) koja je zadržala je rejting Hrvatske na ‘BB+’, ali je podignula izglede sa stabilnih na pozitivne.

Fiskalna konsolidacija ide, rizici Agrokora su smanjeni. Nastavljamo smjerom koji omogućuje rapidno smanjenje javnoga duga. Zbog rasta zaposlenosti pala je nezaposlenost na rekordno niske grane, još jedna dobra turistička sezona i na taj način Hrvatska je ocijenjena da ide u dobrom smjeru. Mi moramo minimizirati rizike koje imamo s brodogradilištima i budemo li tu dobri, cijeli ovaj trud koji radimo dvije godine će se isplatiti, zaključio je premijer Plenković, piše HRT.

Dobro je i sve je super, stiže 289 novih automobila za ministarstva, cijena – prava sitnica

Zastrašujući Plenkovićevi pogledi na demografsku katastrofu: Ljudi se iz Hrvatske iseljavaju zato što mogu, a komparativna prednost za strane ulagače su naše male plaće

Facebook Komentari