Pošteno i vjerodostojno: Milanka Opačić otišla iz SDP-a i ostavila stranci dug od 18.000 kuna za članarinu, kaže, neće to platiti

Ad

Milanka Opačičć ustvrdila je kako je ona u 28 godina odradila svoje za SDP te da dug stranci ne namjerava platiti.

Prošle je godine SDP zbog financijskih problema povećao članarinu, i to progresivno – najviše plaćaju oni koji ostvaruju najveće prihode na dužnostima koje proizlaze iz članstva u stranci, konkretno saborski zastupnici, kojima je članarina mjesečno tisuću kuna. Najmanju pak plaćaju umirovljenici i studenti – jednu kunu mjesečno.

Po navodima Jutarnjeg lista, istaknuta sad već bivša SDP-ovka Milanka Opačić iz stranke je otišla ostavivši dug temeljem neplaćene članarine od 18.000 kuna. Opačić je to potvrdila te kazala kako je članarinu uredno plaćala sve dok nije usvojen novi sustav. Nadalje, kazala je i da ne namjerava podmiriti dug, ustvrdivši da je ona u 28 godina odradila svoje za SDP.

Podsjetimo, Opačić je objavila kako izlazi iz SDP-a i postaje nezavisna zastupnica, a kao prekretnicu za tu odluku istaknula je četverosatni sastanak Predsjedništva i Kluba zastupnika na kojem joj je postalo jasno da ni jedna strana nema volje izvući SDP iz krize.

Iz SDP-a su kazali da ne razmišljaju o prisilnom utjerivanju duga koji je Milanka Opačić ostavila na ime neplaćene članarine.

Facebook Komentari