VIDEO Hrvatskoj treba hrvatski Orban a ja ne vidim ni O od Orbana

Hrvatski sabor započeo je jesenje zasjedanje danas u 9:30, a zastupnike, koji su se nakon dvomjesečne stanke ponovno vratili u svoje klupe, čeka obiman dnevni red na kojem je već sada 127 točaka.

Prvo pitanje na Aktualnom prijepodnevnu u Saboru postavio je Hrastov Hrvoje Zekanović.

‘Vjerujem da svi znaju da je Srbija započela pregovore s Europskom unijom. U pregovorima postoji poglavlje o odnosima Kosova i Srbije. Ne postoji poglavlje 36. o odnosima Hrvatske sa Srbijom. Što je Vlada napravila i misli napraviti po pitanju sukcesije, pitanju granica, statusa hrvatske manjine u Srbiji, nestalih u Domovinskom ratu, a i priznavanja agresije na Hrvatsku i ratne odštete?’, upitao je Zekanović premijera Plenkovića.

Plenković je pojasnio da je što se tiče ratnih zločina ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković bio u Srbiji. Vezano uz hrvatsku manjinu, dodao je da između dvije države postoji sporazum te da se nada da će hrvatska manjina tamo imati status kao srpska u Hrvatskoj. ‘Poglavlja 36 nema ali ima odgovornog stava hrvatske politike. Put Srbije u Eurpsku uniju vodi i preko Zagreba i rješavanja pitanja koja nisu riješena godinama’, poručio je Plenković.

‘To što vi kažete da se radi, ne znači da se radi. Moj je dojam da se ne radi ništa’, odgovorio je Zekanović. ‘Vi više volite vladati i upravljati nego služiti. To smo vidjeli i kod Istanbulske konvencije. Hrvatska ne smije biti talalac ničijih briselskih ambicija. Hrvatskoj treba hrvatski Orban, a nažalost ne vidim ni O od Orbana’, rekao je Zekanović.

Facebook Komentari