Putin o rušenju ruskog zrakoplova i uzvratu Izraelcima: To će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je, komentirajući incident sa zrakoplovom Il-20 koji je srušen u Siriji, a 15 Rusa je stradalo, izjavio da je taj slučaj neophodno ozbiljno razjasniti.

On je dodao na konferenciji za novinare nakon rusko-mađarskih razgovora da će Rusija na obali Sirije nakon ovog incidenta dodatno osigurati svoje vojnike u Siriji, prenosi Sputnjik.

„Što se tiče uzvratnih djelovanja, ona će biti usmjerena, prije svega, na dodatno osiguravanje naših vojnika i naših objekata u Siriji. I to će biti takvi koraci koje će svi zapamtiti“, naglasio je Putin.

„Kada ljudi umiru, pogotovo u takvim tragičnim okolnostima, to je uvijek nesreća, nesreća za sve nas, za zemlju i za obitelj poginulih. S tim u vezi, naravno, izjavljujem svoju sućut obiteljima poginulih“, rekao je Putin.

Situaciju s napadom turskog lovca na ruski avion ne treba uspoređivati s današnjom tragedijom — do nje je doveo čitav splet tragičnih slučajnosti, komentirao je ruski predsjednik.

„Tada je turski lovac namjerno oborio naš zrakoplov. Ovdje se pijre čini da je u pitanju niz tragičnih slučajnosti, jer nije izraelski avion rušio naš“, objasnio je Putin.

Predsjednik Rusije priopćio je da je na današnjem sastanku informiro premijera Mađarske Viktora Orbana o procesu rješavanja sirijske krize.

„Gospodina Orbana sam informirao o posljednjem razvoju procesa rješavanja sirijske krize, a posebno je naglašen značaj socijalno-ekonomske obnove Sirije“, rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon rusko-mađarskih razgpvpra.

Ranije je rusko Ministarstvo obrane priopćilo da je avion Il-20 oboren raketom sirijskog sustava S-200, nakon što su izraelski avioni namjerno stvorili opasnu situaciju u području sirijske Latakije. Skrivajući se iza ruskog aviona, izraelski avioni su ga izložili na udar sirijskih sistema PVO S-200.

Facebook Komentari