Evo što Predsjednica RH kaže na Vučićev govor na Kosovu

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je, nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderu Van der Bellenu, komentirala i govor srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu.

“Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država o članstvu u Europskoj uniji. Naravno, Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, mislim da je to u interesu cijelog prostora i u interesu Europske unije i da je to preduvjet za mir i prosperitet ovog područja”, rekla je predsjednica.

“Naravno, svatko treba ispuniti kriterije za članstvo. Oni su postali puno specifičniji nego što su bili dosad. Hrvatska se ne želi naći u poziciji da je se klasificira da blokira na tom putu, ali ustrajat ćemo na ispunjavanju svih kriterija. Nismo razgovarali o govoru predsjednika Vučića, ja ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za Hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Ja želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i uopće neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spusiti na razinu da komentiram njegove govore. Mislim da on o sebi najbolje govori”, rekla je Grabar Kitarović.

Vučićevo zveckanje s Kosova: Milošević je najveći lider u povijesti Srbije; Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo

Facebook Komentari