Thaci: Kao predsjednik Kosova, u potpunosti razumijem reakciju građana Drenice, koji su izrazili pravu pobunu protiv posjeta Vučića

Ad

Kosovski predsjednik Hashim Thaci na svom fb-u je ocijenio kako razumijem reakciju građana Drenice, koji su izrazili svoju pravu pobunu protiv posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Vlada Republike Kosovo prihvatila je zahtjev za posjet predsjednika Srbije na Kosovu, uključujući točan itinerar.

Međutim, s obzirom na nove okolnosti koje se održavaju sigurnost građana i samog srbijanskog predsjednika i izaslanstva, danas je Vlada odlučila otkazati posjet selu Banje.

Kao predsjednik Kosova, u potpunosti razumijem reakciju građana Drenice, koji su izrazili pravu pobunu protiv takvog posjeta. Ovo pokazuje da su bol i ratne rane još uvijek vrlo svježe.

Međutim, kada se trudimo za mir i pomirbu, prosvjedi i blokade cesta nam uopće ne pomažu.

Stoga razumijem i razočaranje stanovnika srpske zajednice u selu Banje zbog nemogućnosti provođenja ovog posjeta.

Moramo pokazati minimalnu ljudsku kulturu ljudskog razumijevanja i komunikacije. Moramo znati kako prijeći preko zla i mnogih boli. Moramo to učiniti radi mira i pomirbe, zaključio je Thaci”.

VIDEO, FOTO Vučića na putu prema kosovskom selu Banje dočekale barikade, pa se morao vratiti u Kosovsku Mitrovicu

Vučićevo zveckanje s Kosova: Milošević je najveći lider u povijesti Srbije; Srbi su ginuli za Knin, za Sarajevo i za Prištinu. U Kninu se danas vijori šahovnica koje tamo nikada nije bilo

Facebook Komentari