Kad se država potrudi, blokade nema: Sindikalac iz Uljanika objasnio da su u Fini radili cijelu noć kako bi računi radnika bili odblokirani; Račun 3. maja je blokiran

Sindikalac iz Uljanika objasnio da su u Fini radili cijelu noć kako bi računi radnika bili odblokirani.

Đino Šverko izravno je u programu N1 objasnio kako plaće stižu na račune radnika Uljanika i 3. maja i otkrio kako država radi kad hoće.

“Plaće sjedaju na račune, ovisno o banci. Ni jedna firma nije blokirana. Svi će ‘uljanikovci’ danas primiti plaće”, kazao Šverko. Najavio je da će Štrajkaški odbor biti raspušten u ponedjeljak, kada će se radnici vratiti na svoja radna mjesta.

Radnici su svjesni da je osiguranje novca za dvije plaće samo vatrogasna mjera, a da je problem puno dublji. Jedan od radnika, koji je maskiran, kaže da su Uprava i političari upropastili brodogradilište.

“Taj novac nije dovoljan ni da se pokriju minusi nastali u ovih 15 dana, to je gola egzistencija. Dok ne uplate plaće, mi idemo dalje po gradu”, kaže.

Plaće su krenule, transfer novca je u tijeku – oglasili su se iz Uljanik Grupe dok radnici štrajkaju ulicama Pule.

“Unatoč blokadi računa 3. MAJ Brodogradilišta, u suradnji sa svim nadležnim institucijama definiran je zakonit i moguć način isplate plaća.

Stručne službe Uljanika završile su sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku. Nakon isplate plaće, na prvom mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima ULJANIK Grupe, kažu u toj korporaciji.

Sukladno najavi sa sjednice Vlade Republike Hrvatske održane 30. kolovoza 2018., radnicima ULJANIK Grupe je danas – 31. kolovoza
2018. isplaćena plaća za srpanj 2018. ULJANIK d.d., objavljano je na Zagrebačkoj burzi.

Uljanik može u Udrugu Blokirani: Kako raspetljati fantastično poslovanje Grupe s generiranim gubitkom od 3,5 milijardi koje ne razumije ni Zdravko Marić, ni Darko Horvat, a ni EU

Plan restruktuiranja Uljanika poslan u Bruxelles: Otpuštanja stotina radnika, popularno zbrinjavanje, diverzifikazija poslovanja – prenamjena dijela prostora……

Facebook Komentari