Strinavić iz Udruge Blokirani: S današnjim danom počinje istinska agonija radnika Uljanika jer će se dobar dio njih priključiti vojsci blokiranih građana, novac će ići vjerovniku a radnicima ništa

Ad

Uljanik je u blokadi, radnici nisu dobili plaće, evo što o svemu kaže Glavni tajnik Udruge Blokirani Mario Strinavić.

Na žalost, dogodilo se ono čega smo se i pribojavali i bilo je samo pitanje vremena tko će prvi stisnuti zadužnicu Uljaniku, kaže Strinavić.

Zanimljivo je da se blokada dogodila jučer i kako je moguće da to Plenković nije znao, a na današnoj sjednici vlade govori da će radnicima riješiti plaće za srpanj i kolovoz. Za one koji ne znaju što znači blokada Uljanika, Uljanik nije tvrtka u stečaju i sav novac koji sjedne na račun Uljanika od danas pa na dalje, sve do namirenja ide na vjerovnikov račun, za radnike neće ostati ništa, napominje Strinavić.

S današnjim danom počinje istinska agonija radnika Uljanika jer će se dobar dio njih priključiti vojsci blokiranih građana. Teško je da će se premijer uključiti u to da se sa vjerovnikom postigne sporazum da povuče ovrhu dok se radnicima ne isplati pošteno zarađena plaća jer, sve čini mi se da ova je ova blokada namjerno izazvana s jasnim ciljem guranja Uljanika u stečaj. U ovom trenutku ono što najmanje treba Hrvatskoj je novih 5.000 blokiranih građana. Ponovo pozivamo Vladu RH da zaštiti životni standard ugroženih Uljanikovaca, 3 Maj-a, Brodotrogira, kao i svih građana RH od apsolutnog siromaštva i blokade računa, kaže Strinavić.

Marić i Plenković uletili u kašetu brokava svojih genijalnih zakona: Blokiran je račun Uljanika, kako isplatiti plaće radnicima?

Uljanik može u Udrugu Blokirani: Kako raspetljati fantastično poslovanje Grupe s generiranim gubitkom od 3,5 milijardi koje ne razumije ni Zdravko Marić, ni Darko Horvat, a ni EU

Facebook Komentari