Evo tko će dati kredit (mi), uz Plenkovićeva državna jamstva (mi), za plaće u Uljaniku

Ad

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke d.d.. za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima Banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava iz Europskih i strukturnih fondova u Hrvatskoj te Pregled zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2018. godinu, priopćeno je iz Vlade.

Podsjetimo, premijer Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku i rekao da se za njegove radnike našao model isplate plaće za srpanj i kolovoz. Istaknuo je da je to rješenje dobro i pravedno te da je Vlada učinila maksimum u sklopu zakonskih mogućnosti.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić u priopćenju stranke u četvrtak popodne izražava nadu da će sutra na račun Uljanikovih radnika sjesti plaće za srpanj i kolovoz te tvrdi kako “današnja najava jasno pokazuje da je Vlada imala rješenje problema za isplatu plaća radnika Uljanika još 10. kolovoza ove godine”, piše N1.

Uljanik može u Udrugu Blokirani: Kako raspetljati fantastično poslovanje Grupe s generiranim gubitkom od 3,5 milijardi koje ne razumije ni Zdravko Marić, ni Darko Horvat, a ni EU

Facebook Komentari