Barakude nastavile pobjednički niz, Tucak: Ovo je slika reprezentacije, zajedništva, homogenosti, vjere, pobjedničkog duha, mentaliteta.. I zbog toga volim ove momke

– Izuzetno teška utakmica, kao što smo i očekivali s ovako opasnim i jakim protivnikom. Čak dvije i pol četvrtine bili smo u nepovoljnoj situaciji. Cijelo vrijeme sam govorio igračima da moramo vjerovati i nastaviti igrati onako kako mi znamo. I vjerujte mi da neću pretjerati niti karikirati kada kažem da je ova danas pobjeda slika naše reprezentacije i svega na čemu smo radili u proteklom periodu – zajedništva, homogenosti, vjere, pobjedničkog duha, mentaliteta.. I zbog toga volim ove momke. Utakmica se mogla i izgubiti, naravno, ovo je sport, no zbog ovog duha uživam raditi ovaj posao s ovim momcima, tako duboko vjerujemo jedni drugima. Presretan sam u ovom trenutku no vremena za sreću nemamo, trebam presvući ovu košulju i slijedi Srbija. – rekao je ivica Tucak izbornih Barakuda nakon teške bitke protiv Crne Gore 9:7 (1:2, 1:2, 4:2, 3:1) i prolaska u polufinale.

– Mislim da smo ušli dosta nervozno u utakmicu, pogotovo u tom napadačkom dijelu. Crna Gora je dobro pripremljena ekipa i uspjeli su zaustaviti naše dobre strane u napadu. Međutim još jednom smo pokazali kako smo mentalno vrlo jaki, nismo gubili glavu unatoč lošem otvaranju utakmice i stoga mislim da smo na zasluženo pobijedili. Naša kvaliteta na kraju je došla do izražaja. Sada ćemo se odmoriti i onda nas čeka veliko polufinale. – rekao je Marko Bijač.

U četvrtak se u 20:30 sastajemo s reprezentacijom Srbije u polufinalnoj utakmici s izravnim prijenosom na HRT 2. Srbija je u četvrtfinalnoj utakmici lagano svladala Mađarsku rezultatom 8:5.

– Dvije najveće reprezentacije svijeta, neka se nitko ne uvrijedi, u proteklih godina osvojili smo sve i jedni i drugi, od svjetskih prvenstava, europskih, Olimpijade.. Sastaju se dvije fantastične reprezentacije. Ja ih silno poštujem, ali dajte mi za pravo da vjerujem u svoju ekipu i da vjerujem da ćemo i njih preskočiti, uz dužno poštovanje prema Srbiji. – zaključio je izbornik.

Ivan Buljubašić:

– Dva različita poluvremena, ali ono što je najbitnije – pokazali smo karakter. Vratili smo se u ovako stresnoj utakmici, koja je biti ili ne biti, vratili smo se iz ponora, iz zaostatka dva gola. Ušli smo možda malo nervozno. Nisu oni nas ničim iznenadili, ali su dosta agresivno krenuli. Znaju da smo mi bolja momčad, pa je to možda i bio jedini način da nas pokušaju dobiti. Da nas probaju isprovocirati.

Luka Lončar:

– Čestitam stručnom stožeru i svim suigračima nakon ovako teške utakmice. Iskazali smo se, pokazali karakter. Bili smo u vrlo nezavidnoj situaciji. Dvije i pol četvrtine stvarno jako, jako teško. Protiv Srba ćemo morati igrati puno, neusporedivo bolje. To će biti fizički najzahtjevnija utakmica. Oni su sigurno prvi favoriti prvenstva, a mi smo odmah iza njih. Bit će 50:50, a nadam se… Ha, a što mislite čemu se nadam. Onome istom što i svi u Hrvatskoj.

Loren Fatović:

– Bili smo “unutra” s glavama, cijelo vrijeme, i mislim da je i to bilo od velikog značaja. Najvažnije je da smo pobijedili, da smo nastavili s pobjedničkim nizom.

Marko Macan:

– Sigurno da je bilo nervoze, iako, mislim, više one pozitivne. Ne mogu reći da nas je nečega bilo strah. Jedva smo čekali da ona dođe, da krenemo svom snagom. Tako sada vrijedi i za polufinale sa Srbima, a početak… Je, on je bio malo nezgodan, ajmo to rako reći. Opet, pokazali smo veličinu i iz velikog se zaostatka vratili. U vrlo teškoj utakmici protiv vrlo teškog suparnika.

Hrvatska protiv Crne Gore: Strašna bitka u bazenu, Barakude su u polufinalu!!!

Facebook Komentari