Ako ste od onih koji ne vole krastavce, nakon ovog teksta mogli biste promijeniti mišljenje

Krastavac je iznimno zdrav, no on je jedna od namirnica koje ljudi ili vole jesti, ili ne. Ako ste od onih koji ne vole krastavce, mogli biste promijeniti mišljenje.

KRASTAVAC UMJESTO TEKUĆINE
Ako ste zaboravili ili vam se ne da piti vode, pojedite krastavac jer je njegov glavni sastojak voda – 90 posto!

RASHLADITE SE KRASTAVCEM
Ako ste predugo izlagali kožu suncu, stavite na bolna mjesta kriške krastavca. Osjetit ćete trenutno olakšanje.

RIJEŠITE SE ŠTETNIH TVARI IZ ORGANIZMA
Sva ta voda iz krastavca djeluje poput metle na sve nečistoće u organizmu. Redovita konzumacija krastavca će vas riješiti i kamenca u bubrezima.

VITAMINI IZ KRASTAVCA
A, B i C vitamini iz krastavca će pojačati imunitet, dati vam energiju i učiniti kožu sjajnom.

MRŠAVITE UZ POMOĆ KRASTAVCA
Obzirom da je krastavac niskokalorična hrana, a već smo spomenuli da se većinom sastoji od vode, pomoći će vam pri dijeti. Umjesto štapića, grickajte krastavac.

KONTROLIRAJTE TLAK, DIJABETES I KOLESTEROL KRASTAVCEM
Sok krastavca sadrži hormon koji je potreban gušterači za proizvodnju inzulina. Istraživači su pronašli da spoj nazvan steroli u krastavcima može pomoći u smanjenju razine kolesterola. Krastavci sadrže mnogo vlakana, kalija i magnezija. Ove hranjive tvari učinkovito djeluju na reguliranje krvnog tlaka. Zato je krastavac dobar za liječenje i visokog i niskog krvnog tlaka.

SPRIJEČITE MAMURLUK KRASTAVCEM
Za kraj, mnogima bitna informacija – ako ste previše popili, prije spavanja pojedite par kriški krastavca. Sadrže dovoljno vitamina B elektrolite koji će nadoknaditi hranjive tvari te ublažiti mamurluk i glavobolju. Također ćete spriječiti dehidraciju uzrokovanu alkoholom. No, za to vam je potrebna ipak malo veća količina od par kriškica, piše ordinacija.hr

Facebook Komentari