Jens Stoltenberg: NATO-u je potrebna britanska obrambena moć. Ujedinjeno Kraljevstvo vodeća je vojna sila i premijerka Theresa Mary May predana je tome da to tako i ostane

Premijerka Ujedinjenog Kraljevstvam Theresa Mary May i glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg

Glavni tajnik Sjvernoatlantskog Saveza NATO, Jens Stoltenberg kazao je da je vojnom savezu  potrebna obrambena moć Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske nakon medijskog izvješća da je navodno britanska premijerka Theresa Mary May poručila svom ministru obrane da preispita jesu li potrebni svi aspekti britanske vojne moći.

“Potičem Ujedinjeno Kraljevstvo da zadrži vodeću ulogu i to je dobro za Britance, to je dobro za NATO Savez i trebamo sve što Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Savezu”, kazao je Jens Stoltenberg.

Ured premijerke Ujedinjenog Kraljevstva, Therese Mary May jasno je zanijekao pisanje lista Financial Times po kojemu je ona od ministra obrane Ujedinjenog Kraljevsva, Gavina Alexandera Williamsona navodno zatražila da opravda potrebu da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske zadrži sve vojne sposobnosti.

Prema listu Financial Times, pemijerka Ujedinjenog Kraljevstva, Theresa Mary May je kazala Gavinu Alexandru Williamsonu da preispita što je potrebno za modernu vojnu silu i fokusira se više na britansku sposobnost da odgovori na kibernetičke prijetnje uključivši one iz Ruske Federacije.

Ministarstvo obrane Ujedinjenog Krljevstva – The Ministry of Defence (MoD) odbilo je komentirati pisanje lista Financial Times koji navodi da je premijerkin zahtjev šokirao vojne krugove

Glasnogovornica premijerke kasnije je novinarima kazala da je Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske vodeća vojna sila i da je premijerka Theresa Mary May predana tome da to tako i ostane.

 Ministarstvo obrane Ujedinjenog Krljevstva – The Ministry of Defence (MoD) odbilo je komentirati pisanje lista Financial Times koji navodi da je premijerkin zahtjev šokirao vojne krugove, prenosi britanska novinska agencija Reuters. (Theo Ljubić, Reuters)
Facebook Komentari