0.9 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo VIDEO: Predsjednik SAD-a Donald John Trump tvrdi da je uglavnom riješio problem...

VIDEO: Predsjednik SAD-a Donald John Trump tvrdi da je uglavnom riješio problem nuklearnog oružja DNR Koreje

Američki predsjednik Donald John Trump danas je izjavio da je “uglavnom riješio” problem sjevernokorejskoga nuklearnog oružja, kazavši da je uspostavio izravnu liniju komunikacije s Kim Jong-unom. 

“Riješio sam ovaj problem, ovaj problem je uglavnom riješen”, kazao je novinarima u Bijeloj kući. “Dao sam mu izravni broj telefona na koji me može nazvati ako bude bilo kakvih poteškoća, ja mogu njega nazvati, dakle u kontaktu smo. To je jako dobro”, rekao je Donald John Trump.

Nakon kritika koje su uslijedile proteklih dana, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald John Trump je ustvrdio da je povijesni sastanak s Kim Jong-unom, održan 12. lipnja, omogućio pokretanje “značajnog procesa provjere” uklanjanja nuklearnog arsenala Demokratske Narodne Republike Koreje.

Na pitanje novinara o kršenju ljudskih prava u DNR Koreji, predsjednik Donald John Trump je odgovorio: “Ne želim da nuklearno oružje uništi vas ili vašu obitelj”, prenosi brianska novinska agencija Reuters.

“Odsad imamo jako dobar odnos sa DNR Korejom”, više je puta ponovio američki predsjednik Donald John Trump

“Kad sam stigao onamo, ljudi su mislili da ćemo vjerojatno zaratiti sa DNR Korejom”, kazao je Donald John Trump. Mislili su “da će Trump, kad stigne onamo, početi posvuda bacati bombe. A bilo je upravo suprotno.”

“Odsad imamo jako dobar odnos sa DNR Korejom”, više je puta ponovio američki predsjednik Donald John Trump u razgovoru za Fox News. (Theo Ljubić, Reuters, FOX News)

Najnovije

Još iz rubrike