1.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Papa Franjo poziva da se migrante ne ostavlja na milost i nemilost...

Papa Franjo poziva da se migrante ne ostavlja na milost i nemilost mora

Migrante se ne bi smjelo ostavljati “na milost i nemilost mora”, rekao je u petak papa Franjo, u svjetlu europske kontroverze oko odbijanja Italije da prihvati spasilački brod s migrantima.

Papa je zamolio Isusa da “nas i naš svijet nauči da ne budemo sumnjičavi ili da ne ostavljamo na milost i nemilost mora one koji napuštaju svoju zemlju gladni kruha i pravde”.

Brod Aquarius s više od 600 afričkih migranata spašenih na Mediteranu

Nova talijanska populistička vlada u nedjelju nije dopustila brodu Aquarius s više od 600 migranata spašenih na Mediteranu da pristane u talijanske luke, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Slučaj je kritizirala francuska vlada i bacio je sjenu na talijansko-francuske odnose pred sastanak francuskog predsjednika Emmanuela Jean-Michela Frédérica Macronaa i talijanskog premijera Giuseppea Contea

Brod je primila Kraljevina Španjolska. Odobreno mu je pristajanje u Valenciju, prenosi njemačka novinska aggencija DPA.

Slučaj je kritizirala francuska vlada i bacio je sjenu na talijansko-francuske odnose pred sastanak francuskog predsjednika Emmanuela Jean-Michela Frédérica  Macronaa i talijanskog premijera Giuseppea Contea. (Theo Ljubić, DPA, Reuters)

Najnovije

Još iz rubrike