Sustavi umjetne inteligencije Goldman Sachsa eliminirali Hrvatsku, evo tko će biti pobjednik SP-a u Rusiji 2018.

Financijaši Goldman Sachsa svoja su predviđanja izračunali uzimajući u obzir strategiju reprezentacija, jake i slabe strane svakog pojedinog igrača i nedavne rezultate na utakmicama.

Ako se planirate kladiti na utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu, najveća šansa za dobitak je klađenje na Brazil ili Španjolsku. Barem tako tvrdi umjetna inteligencija. Goldman Sachsa.

Na temelju više od milijun simulacija, najveće šanse za naslov svjetskih prvaka ima Brazil. Isto tako, studija koju su radili stručnjaci Goldman Sachsa prognozira da će Engleska doći do četvrtfinala i zatim izgubiti od Njemačke. Isto tako, njihova prognoza naše natjecanje zaustavlja u skupini.

Njihovi sustavi umjetne inteligencije tvrde da će u polufinalu natjecanja, koje počinje u četvrtak u Rusiji, igrati Francuska, Portugal, Njemačka i Brazil. Financijaši Goldman Sachsa svoja su predviđanja izračunali uzimajući u obzir strategiju reprezentacija, jake i slabe strane svakog pojedinog igrača i nedavne rezultate na utakmicama.

Računalo je uz pomoć više od 200.000 matematičkih modela prognoziralo rezultate utakmica, pa su kroz milijun simulacija pokušali predvidjeti kako će koja reprezentacija proći u svakoj fazi natjecanja. Prema njihovom izračunu, iz skupine u kojoj je Hrvatske u daljnji krug natjecanja prošli bi Argentina i Island, pišu 24 sata.

Facebook Komentari