Plenković: Horvat ministar gospodarstva, Tolušić potpredsjednik Vlade

Ad

Darko Horvat predložen je za ministra gospodarstva, Tomislav Tolušić potpredsjednika Vlade.

Sjednica Predsjedništva HDZ-a u središnjici stranke na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma završila je nešto prije 18 sati.
Vodstvo HDZ-a okupilo se poslijepodne na sjednici stranačkog Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća nakon koje bi, kako se očekuje, trebala biti objavljena imena novog ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade nakon što su ta mjesta ostala upražnjena odlaskom Martine Dalić.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Plenković izjavio je da će Saboru biti predloženo da Darko Horvat bude novi ministar gospodarstva, a Tomislav Tolušić novi potpredsjednik Vlade.

Kako je objavila N1 televizija, promidžbeni spot predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uoči parlamentarnih izbora 2016. godine, sniman je i u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri.

Zatražili su komentar od samog Andreja Plenkovića.

‘Točno je, dio spota snimali smo na lokaciji koja je ured gospodina Šavorića. To je bilo na inicijativu agencije koja je vodila zakup medijskoga prostora… Nije to jedina lokacija, bili smo u Slavoniji, u Dalmaciji…’, kazao je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Tko je Šavorića pozvao da se pridruži radnoj skupini za izradu lexa Agrokor, upitan je Plenković
‘On je jedan od pravnika koji je bio pozvan da pomogne, na prijedlog stručnjaka… ‘, kazao je premijer..

‘Ja osobno nisam zvao nikoga. Ne znam tko je koga zvao, znam da su dva predstavnika u skupini bila delegirana od strane Mosta’, rekao je Plenković.

Facebook Komentari