Andrej Plenković je sve znao o Grupi Borg, evo kako to neslužbeno objašnjavaju u Vladi RH

Službenog komentara Vlade na nove mailove prema kojima se premijer Andrej Plenković sastajao s članovima tzv. grupe Borg nema, no neslužbeno su poručili kako je iz svega vidljivo da je odabrano ono rješenje za Agrokor u kojem se neće trošiti novac poreznih obveznika.

Iz Vlade su zasad samo komentirali da su i današnji dokumenti, odnosno mailovi koje je objavio portal Index, potvrdili da se između opcija ponuđenih Vladi RH izabralo onu koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez da se u njega ulozi državni novac, novac građana.

U Vladi također ističu da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje. Dokument koji je objavljen, naime izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija i da neće biti troška za državu, ali ne i koji će se savjetnici angažirati, poručuju neslužbeno iz Banskih dvora.

Premijer Plenković nije u Hrvatskoj već sudjeluje na summitu EU-Zapadni Balkan u Bugarskoj.

Podsjetimo, prema mailovima koji su danas objavljeni, premijer Plenković bio je upoznat s radom “tajne skupine Borg” na lex Agrokoru te se s njima sastajao u Banskim dvorima, piše dnevnik.hr.

Novi mailovi: Plenković se triput sastao s Grupom Borg

Facebook Komentari