Vučić: Srbija i Hrvatska su dva svijeta posebno kad je riječ o Jasenovcu i nekim drugim moralnim pitanjima

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i Hrvatska ispadaju smiješne pred cjelokupnom međunarodnom zajednicom zbog recipročnih mjera koje su uvele jedna drugoj.

“Važno je da razumijemo da i jedni i drugi ispadamo smiješni, kao dva ogromna balvana, pred cijelom međunarodnom zajednicom. Džaba nama što nismo krivi i što kao država morate povući samo recipročne mjere, svi ispadamo smiješni jer se ljudi u svijetu pitaju – što je ovima”, kazao je Vučić novinarima u Skoplju, gdje se održava sastanak lidera regionalnog Procesa Brdo-Brijuni, prenosi Beta.

On je dodao da su “Srbija i Hrvatska dva svijeta, posebno kada je riječ o Jasenovcu i drugim veoma važnim, ne povijesnim nego moralnim pitanjima”.

Vučić je kazao da se Srbija treba okrenuti sebi i probati ne sudjelovati u nečemu, s nekim drugim, što bi moglo narušiti njen ugled.

“Nek’ oni rade svoj posao, dajte da se okrenemo sebi i da o sebi razmišljamo”, kazao je.
Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u Skoplju da Hrvatska “ima ispruženu ruku za dijalog” sa Srbijom i da će se nastaviti zalagati za članstvo svih država jugoistočne Europe.

Facebook Komentari