HEP-Toplinarstvo: Završila je sezona grijanja, kreće obnova 7,6 km postojeće distribucijske toplinske mreže te će se izgraditi oko 5,2 km nove mreže

Ad

HEP-TOPLINARSTVO će do kraja ovog tjedna podesiti automatsku regulaciju u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevna sezona 2017./2018. u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. U razdoblju izvan ogrjevne sezone provest će se revitalizacija 7,6 km postojeće distribucijske toplinske mreže te će se izgraditi oko 5,2 km nove mreže.

„U protekloj sezoni grijanja za približno 126.000 krajnjih kupaca osigurali smo kontinuiranu i kvalitetnu isporuku toplinske energije. Nekoliko kvarova na vrelovodnoj mreži uzrokovalo je kraće prekide isporuke toplinske energije koji su brzom intervencijom naših radnika sanirani u najkraćem mogućem roku. S ciljem povećanja sigurnosti, kvalitete i ekonomičnosti isporuke toplinske energije, HEP-TOPLINARSTVO će tijekom ljeta revitalizirati dijelove vrelovodne, toplovodne i parovodne trase, pri čemu prioritet imaju najstariji i najugroženiji dijelovi. Osim revitalizacije, u gradu Zagrebu ćemo izgraditi nove dionice vrelovodne trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide u opskrbi potrošnom toplom vodom o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni. Krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada sustav u svakoj zgradi moramo početi pripremati za početak nove ogrjevne sezone.“ izjavio je Zdravko Zajec, direktor HEP-TOPLINARSTVA.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP-TOPLINARSTVA na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade. HEP-TOPLINARSTVO savjetuje suvlasnicima zgrade da se međusobno dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja biti će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-TOPLINARSTVU pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije. HEP-TOPLINARSTVO će potom napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje otvoriti ventile na svim radijatorima u zgradi te da suvlasnici zgrade, paralelno s punjenjem sustava, organiziraju i odzračivanje unutarnjih instalacija.

Ogrjevna sezona 2018./2019. započet će najranije 15. rujna 2018. u skladu s vremenskim uvjetima.

Facebook Komentari