Predsjedništvo SDP-a o Jasenovcu, Jeleniću…, ali i Vidoviću kojega je Maras prozvao kameleonom, evo zašto

U utorak u Zagrebu, u sjedištu SDP-a zasjeda Predsjedništvo te stranke. Kako neslužbeno doznaje N1, na sjednici će biti dogovarani detalji oko novog svojevrsnog teambuildinga, odnosno radionice koju je osmislio vrh SDP-a.

Ove subote će se na Iblerovom održati radionica na kojoj ce SDP-ovci definirati političke prioritete za naredno razdoblje. Pozvani su članovi predsjedništva, Savjeta stranke i brojni zastupnici, a posebno je zanimljivo da su pozvani i oni koji su bili ministri u Milanovićevoj vladi.

Danas će se na predsjedništvu razgovarati i o stavu stranke oko izbora novog glavnog državnog odvjetnika, o komemoraciji u Jasenovcu, a neizbježne su i unutarstranačke teme.

Nadalje, kako doznaje N1, očekuju se izborna pravila za izbore u Zagrebu i za županijske izbore, a moguće je da će članovi Predsjedništva zatražiti i razgovor o postupku aktualnog političkog tajnika stranke, Davorka Vidovića. Jučer je naime otkriveno da je i on bio u križaljci tzv. stručne Vlade koju je htjela formirati predsjednica, a što je izazvalo negativne kritike među nekim SDP-ovcima.

Gordan Maras tako je, na Facebooku, napisao da ‘osoba koja ima ambicije postati predsjednik SDP-a, ministar SDP-a, politički tajnik SDP-a, član SDP-a, ne bi trebala pristati biti članom neustavne vlade Kolinde Grabar Kitarović’.

Zagrebački SDP je danas potresla i čudna anketa među članstvom.

Neki od kandidata za čelno mjesto u Zagrebu sumnjanju da je došlo do zlouporabe stranačke baze podataka i traže da se i o tome očituje Predsjedništvo, pa se očekuje da će netko otvoriti i tu neugodnu temu.

Facebook Komentari