Savezna Republika Njemačka islamističkih džihadistima oduzima državljanstvo!

Stephan Ernst Johann Mayer i Horst Lorenz Seehofer

Vlada Savezne Republike Njemačke planira donijeti zakon koji bi omogućio oduzimanje njemačkog državljanstva islamistima opasnim za ustavni poredak, javljaju danas svi njemački mediji.

“Planiramo donošenje zakona koji bi omogućio da se džihadistima koji posjeduju dvostruko državljanstvo oduzme njemačko”, rekao je u razgovoru za medije njemačke Die Funke Mediengruppe državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova Stephan Ernst Johann Mayer, inače pripadnik stranke desnog cenra, Kršćansko-socijalne unije CSU.

Stephan Ernst Johann Mayer je dodao kako očekuje da bi zakon mogao biti donesen već do kraja ove godine.

Pored Kraljevine Maroka, Tuniške Republike i Alžirske Narodne Demokratske Republike , ministar unutrašnjih poslova SR Njemačke, Horst Lorenz Seehofer popis želi proširiti i na Republiku Armeniju i Gruziju

I dosad je bilo prijedloga da se svim onima koji su u Sirijskoj Arapskoj Republici i Republici Iraku sudjelovali u borbama na strani islamista takozvane Islamske države, oduzme njemačko državljanstvo, ali je ovo prva konkretna najava promjene zakona koji bi to i omogućio.

Kako se navodi, ova inicijativa potječe od novog ministra unutarnjih poslova Horsta Lorenza Seehofera (CSU) koji je odmah nakon dolaska na ovaj položaj najavio oštre mjere uperene protiv islamista.

On je ujedno najavio i sustavnije protjerivanje osoba kojima je odbijen zahtjev za azilom, a za koje ne postoje pravni temelji za ostanak u Saveznoj Republici Njemačkoj.

“Planiramo donošenje zakona koji bi omogućio da se džihadistima koji posjeduju dvostruko državljanstvo oduzme njemačko”, rekao je u razgovoru za medije njemačke Die Funke Mediengruppe državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova Stephan Ernst Johann Mayer, inače pripadnik stranke desnog cenra, Kršćansko-socijalne unije CSU

Ministar unutrašnjih poslova Savezne Republike Njemačke, Horst Lorenz Seehofer  je danas najavio kako želi proširiti popis zemalja koje slove kao sigurne zemlje, što bi omogućilo lakše protjerivanje. Pored Kraljevine Maroka, Tuniške Republike i Alžirske Narodne Demokratske Republike , ministar Horst Lorenz Seehofer popis želi proširiti i na Republiku Armeniju i Gruziju.

Nakon što su neke balkanske zemlje poput Republike Makedonije i Republike Srbije proglašene zemljama sigurnog podrijetla, postupak rješavanja zahtjeva za azilom građana ovih zemalja se drastično ubrzao.

Savezna Republika Njemačka, očito je, odlučila je olučno poraditi na prorjeđivanju dobijanja njemačkog državljanstva, kao i na oduzimanju istog pripadnicima rizičnih skupina kao što su džihadistički islamisti. (Theo Ljubić, Reuters, Die Funke Mediengruppe)

Share This Article