VIDEO Što to curi u Slavonskom Brodu, Duspara tvrdi: Ako su u dva sata iscurila tri kubika….

Brodski portal SBplus objavio je snimku koja, kako tvrde, svjedoči da šest dana nakon ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu benzin istječe iz cijevi na mjestu gdje je puknuo produktovod.

Kako piše SBplus, nakon što je prilikom testiranja produktovoda Croduxu 28. 3. iscurilo 150 do 200 litara benzina, šest dana kasnije bageri su uklonili zemlju s mjesta događaja kako bi utvrdili u kakvom je stanju produktovod.

Nazočni prema pisanju portala tvrde kako je za dva sata, slobodnim padom, bez pritiska u cijevi, isteklo tri kubika benzina.

Na mjestu događaja bio je i brodski gradonačelnik Mirko Duspara kojeg je policija zamolila da se udalji jer je u tijeku istraga i sanacija.

“Na terenu gdje se dogodio incident, kad je iskopan i kad se došlo do cijevi, uočeno je da slobodno iz cijevi curi određena tekućina, to se dalje analizira. Tamo je krim policija, tamo je inspektorica Ministarstva zaštite okoliša koja radi svoju analizu. Kad zatvore cijev da zaustave curenje vjerojatno će krenuti s daljnjim ispitivanjima. Ja sam vidio da su uzeti uzorci zemlje i očekujem da ćemo dobiti rezultate”, kazao je medijima Duspara.

Znači li to da ta tekućina curi cijelo vrijeme, i koliko je onda moglo procuriti u tlo?

“Gledajte, ako su u dva sata iscurila tri kubika…. Za zaključiti je da je to cijelo vrijeme curilo, ali ostavit ćemo sve analizi. Onda ćemo biti pametniji”, odgovorio je Duspara.

Podsjetimo, direktor “Crodux energetike” Branko Radošević, na mjestu gdje se poduzimaju mjere sanacije onečišćenih površina, ponovio je stajalište tvrtke kako taj incident ne može biti povezan s onečišćenjem vode na vodocrpilištu s kojeg se opskrbljuju Slavonski Brod i okolica.

Radošević je izvijestio da je obavljen prvi dio iskopa do cijevi produktovoda iz kojeg su istekli naftni derivati, a tada se, kaže, stalo kako bi uvid u situaciju dobila i policija.

Facebook Komentari