Vidović: Ništa ne mogu napraviti samo HDZ ili samo SDP

Glavni odbor SDP-a na prijedlog Predsjedništva – izbacio je Miranda Mrsića iz stranke. Najžešći i najglasniji protivnik Davora Bernardića izbačen je zbog Mrsićeva odbijanja da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog Zakona o doprinosima. I dok predsjednik stranke Davor Bernardić ističe kako se nada da je ovo zadnji put da se nekoga izbacuje iz SDP-a, teško se oteti dojmu kako je navedeni razlog pravi povod za Mrsićevo izbacivanje.

Mrsić je već godinu dana na izlasku iz stranke

“SDP se u sadržajnom smislu treba do kraja definirati i program stranke trema pretočiti u operativne politike. Treba ozbiljnije poraditi na komunikaciji tih politika prema van”, izjavio je u Studiju 4 politički tajnik SDP-a Davorko Vidović. Pozvao je sve članove da se “vrate stranci” koja je “važna institucija i alternativa koja stoji na braniku socijaldemokratksih i civilizacijskih vrijednosti”. Za Miranda Mrsića kazao je kako je “već godinu dana bio na izlasku iz stranke” i koji je “svojim potezom prisilio vodstvo stranke na ovakvu odluku”.

Misliti da ono što je korisno poslodavcima nije dobro radnicima – nije plodonosno

Na optužbe da je Mrsićev prijedlog zakona više ‘uz radnike’, a SDP-ov protuprijedlog ‘uz poslodavce’ Vidović je kazao kako “anakrono mišljenje da sve što je u korist poslodavaca nije u korist radnika i obrnuto – nije plodotvorno”. “Poslodavci moraju generirati nova radna mjesta. Svi naši problemi bili bi riješeni da imamo još 300 zaposlenih. Ali zapošljavanje na određeno vrijeme mora biti iznimka”, dodao je Vidović kojemu je osobno žao što je Mrsić izbačen iz SDP-a. Ne zna hoće li Mrsić sa sobom u Saboru odnijeti i glas nekih drugih nezadovoljnika, primjerice Milanke Opačić.

SDP nije tvornica cipela, ne mogu pustiti da glavinja

Podsjetimo, Vidovićeva funkcija političkog tajnika uvedena je nakon nedavnih izmjena stranačkog Statuta i daje mu ovlasti koordinacije rada Predsjedništva i Kluba zastupnika SDP-a te praćenja političkog djelovanja SDP-ovih organizacija. Politički tajnik rukovodi i izbornim stožerom na izborima za Sabor i Europski parlament. “SDP nije, s oproštenjem tvornica cipela u kojoj ste nešto radili i otišli. SDP je stvar opredjeljenja, to je projekt mog života i uključuje emocije. Hoćemo li pustiti da SDP glavinja ili ćemo poduzeti nešto?”, upitao je. Kazao je kako je uvredljivo govoriti da Zlatko Komadina i Rajko Ostojić iz sjene upravaljaju strankom. Vjeruje da Davor Bernardić ima potencijala, a on će mu pomoći kako bi popravio ‘svoj image’.

Ništa veliko ne mogu napraviti samo HDZ ili samo SDP

Na ideju velike koalicije s HDZ-om Vidović je kazao: “Stalno živimo u kategorijama, ili smo smrtni neprijatelji i lovimo se za guše, ili ćemo ići u veliku koaliciju. To su ekstremi. SDP i HDZ surađuju kao i sve političke stranke od početka višestranačja. Kontakata je bilo, dogovora oko Ustava, konsenzusa oko obrane zemlje ili ulaska u EU. Oko svih bitnih pitanja moramo surađivati – nijednu veliku stvar ne mogu napraviti samo HDZ ili samo SDP”, zaključio je Vidović. Potvrdio je da će svi SDP-ovci u Saboru glasovati za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Facebook Komentari