Najnovije

Predsjednica 50 minuta na Markovom trgu bila na sastanku s Plenkovićem i Jandrokovićem, bio je i britanski veleposlanik

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović 50 minuta na Markovom trgu bila je na sastanku s Andrejom Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, a 20 minuta bio je i britanski veleposlanik.

Naime, nakon odluke Europskog vijeća u petak, da će se poduzeti mjere protiv Rusije, nakon što je zaključeno da Rusija stoji iza napada na bivšeg ruskog špijuna, Sergeja Skripala, i njegovu kćer Juliju, sve su se članice obvezale u ponedjeljak odlučiti na koji će način svaka pojedinačno odgovoriti Rusiji.

Bilo je upitno hoće li sastanak hrvatskog državnog vrha biti održan danas, obzirom da predsjednica svoj Ured privremeno seli u Karlovac, ali do sastanka je ipak došlo.

Britanski veleposlanik Andrew Stuart Dalgleish napustio je zgradu Vlade bez izjave.

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, komentirao je jutrošnji sastanak u Banskim dvorima. Jandroković je po izlasku iz zgrade Vlade rekao da se radilo o neformalnom sastanku.

“Razgovarali smo o nekoliko tema. Ne mogu reći ništa što smo zaključili jer konzultacije još traju”, kazao je Jandroković i dodao da su imali konzultacije o “nekoliko važnih tema”.

Na sastanku su, osim predsjednice i premijera, bili i predsjednik Sabora, Jandroković, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, kao i šef SOA-e, Daniel Markić.

Facebook Komentari