Predsjednica RH prva političarka sa Zapada čestitala Putinu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu povodom ponovnog izbora na dužnost predsjednika Ruske Federacije.

„Osobito mi je zadovoljstvo, u ime državljana Republike Hrvatske i u moje osobno ime, uputiti Vam najsrdačnije čestitke u povodu Vašeg ponovnog izbora na dužnost predsjednika Ruske Federacije. Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti nastaviti Vaš predani rad za sveukupni boljitak Vaše države i za dobrobit svih njezinih građana.

Za unaprjeđenje i jačanje odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koje vežu i snažne povijesne veze, postoje dobri uvjeti i dobra perspektiva. Uvjerena sam kako će isti i u Vašem novom mandatu biti iskorišteni za ostvarivanje plodonosne suradnje u cijelom nizu područja važnih za dobrobit naših građana. Posebice bih se osvrnula na našu gospodarsku suradnju za koju postoji snažan potencijal za njezino daljnje jačanje.

Rado se prisjećam svojeg nedavnog posjeta Vašoj zemlji i naših otvorenih i iznimno sadržajnih razgovora koji su dali novi zamah našim odnosima. U tom duhu, izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti.

Želim Vam, gospodine Predsjedniče, svako dobro i mnogo uspjeha u obavljanju Vaše predsjedničke dužnosti.“

Po BBC-u do sad su čestitali predsjednici Kine, Kazahstana, Bjelorusije, Kube, Venezuele i Srbije.

Facebook Komentari