Na sastanku Trilaterale u Mostaru nije bilo razgovora o izbornom zakonu u BiH, Predsjednica RH dogovorila s Vučićem pregovore o granici

Na sastanku Trilaterale u Mostaru nije bilo razgovora o izbornom zakonu u BiH.

“Hrvatska je obvezna pozorno pratiti procese u BiH. Držimo da donošenje izbornog zakona u skladu s odlukama Ustavnog suda BiH i međunarodnih tijela jesu nužne kako bi se osigurala daytonska načela”, kazala je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te dodala da se Hrvatska ne želi miješati u unutarnje poslove BiH.

“Najgora opcija je da netko iz međunarodne zajednice BiH nameće rješenja. Najbolji put je put prema EU gdje će se jednoga dana mijenjati i ustav BiH gdje će se ići na ravnotežu kolektivnih i individualnih prava u BiH”.

“Govorili smo i o graničnim pitanjima. Sa Srbijom smo dogovorili da ćemo pregovarati bilateralno još dvije godine, ako to ne uspije obratit ćemo se nekom međunarodnom tijelu. S BiH treba nastaviti razgovor o granici kroz mješovite komisije, a ako ne uspijemo onda tražiti rješenja kroz međunarodna tijela”, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi N1.

Facebook Komentari