Ovo je pet alarmantnih znakova da u vašoj vezi nešto ne štima

Jeste li se ikada zapitali je li s vašom vezom sve ok? Ako niste, vjerojatno ste na sve sumnje u vašeg partnera tražili i našli neki odgovor koji vas je zadovoljio. Ljubav je slijepa, znamo, ali čak i ako ste samo jednom posumnjali da nešto nije kako bi trebalo biti, vrijeme je da otvorite oči i ne bojite se suočiti s istinom. Što prije to bolje.

Prezaposleni smo

Svi danas živimo u užurbanoj svakodnevnici kada su nam poslovne obveze iznad osobnih ili pokušavamo balansirati između jednih i drugih. To je čest izgovor onima koji svojim partnerima ne poklanjaju dovoljno pažnje. Umoran/umorna sam… Zašto to ne bi bila istina? Naravno, bitno je razlučiti i prepoznati kada se takve situacije često ponavljaju kao izgovor za provesti kvalitetno vrijeme s partnerom/partnericom. Posebice ako za “odmor i utjehu” ipak nađe vremena za prijatelje ili druge članove obitelji.

Promjena navika i ponašanja

Jedna od najčešćih uzbuna su upravo promjene u ponašanju koju ste uočili. Pojačana briga o sebi, češći izlasci, češće poslovne obveze… Ako ste primijetili ovakve promjene, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Možda zaista nema mjesta panici, ali radije to doznajte odmah i sačuvajte živce.

Nestanak nježnosti

Često se zna čuti kako nikada neće biti kao što je bilo na početku veze kada se partneri maksimalno trude i ne mogu suzbiti kemiju. Česta su i upozorenja kako u vezama gdje ljubav zaista i dalje plamti, uvijek se može naći vremena za partnera ili partnericu. Nedostatak seksa u vezi ili princip “samo da se odradi” jasni su pokazatelji da nešto ne štima. Ako postoji nedostatak volje ili vremena, nažalost, izgovori će se samo češće javljati, a vaša veza vjerojatnije sve dublje tonuti u ponor bez povratka. Na vama je odluka hoćete li i koliko dugo to tolerirati.

Usporedbe s drugima

Ako vaš partner ili partnerica često spominje neku osobu o kojoj ranije niste slušali toliko priča, dobro načulite uši i izoštrite svoja osjetila. Potreba da priča o nekome, kolegici s posla ili osobnom treneru, može kriti osjećaje prema toj osobi. Ako ste se već našli u situaciji da je druga strana izgovorila kako je određena osoba puno ležernija, zabavnija, organiziranija od vas, vrijeme je da razmotrite ima li smisla biti u takvoj vezi u kojoj vi niste svom partneru prioritet već biste trebali biti “netko drugi”.

S vama je obveza, s prijateljima je uživanje

Bijeg od vas jedan je od najočitijih znakova da veza ide svom kraju. Uvijek morate ostaviti vrijeme za sebe, ali ako je to vrijeme češće poklonjeno nekom drugom, a vama jako rijetko, priznajte da nema smisla. Uvijek razgovarajte sa svojim partnerom ili partnericom prije donošenja drastičnih odluka o budućnosti vaše veze, ali ako ne možete naći zajedničko riješenje i na površinu isplivaju samo optužbe, imajte na umu da je bolje biti sretan/sretna “solo” nego u vezi nesretan/nesretna, piše Večernji.

Facebook Komentari