Umjesto proljeća, 1. ožujka stiže ledeni čekić, evo gdje će minus doći do 20

Ulazak u ožujak će nam umjesto nagovještaja proljeća donijeti dosad najjaču zimu. Naime, vremenska prognoza DHMZ-a 1. ožujka kaže da niti jedan grad u Hrvatskoj neće bilježiti jutarnju temperaturu u plusu.

Već najavljeni oštar val hladnoće koji će Hrvatsku zahvatiti od nedjelje nadalje, produžit će se, čini se i na ostatak idućeg tjedna, odnosno nastavit će se i u ožujku.

1. ožujka temperaturni minusi bit će zabilježeni u svim gradovima, a mjestimice će se živa u termometru spustiti i do -21 stupanj!

Najhladnije jutro u četvrtak bit će u Vinkovcima i Virovitici, gdje će temperatura mjeriti navedenih -21 stupanj. Čak 24 grada tog će jutra, prema vremenskim kartama mjeriti između -18 i -21 stupanj Celzija, među njima i Zagreb, u kojem će biti -19 stupnjeva.

Povrh toga, prognoza predviđa i novi snijeg 1. ožujka.

Minusi neće zaobići niti otoke, pa će tako ledeno biti i na Krku, Malom Lošinju i Pagu. Ledeno će biti i u svim dalmatinskim gradovima, od kojih će najhladniji biti Imotski, s -14 stupnjeva.

Dnevne temperature tijekom 1. ožujka ipak neće posvuda biti u minusima, jer u Dalmaciji će većinom prijeći na pozitivnu stranu termometra, no u unutrašnjosti će se većinom zadržati ispod ništice.

Zima je došla kasno, no čini se kako neće samo tako otići, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari