Odvjetnički tim Ivice Todorića podnio treću kaznenu prijavu protiv Ramljaka, zloporaba i krivotvorenje

Odvjetnički tim Ivice Todorića podnio je novu, treću kaznenu prijavu protiv Ante Ramljaka, izvanrednog povjerenika Agrokora koji je nedavno podnio ostavku, ali i dalje obnaša dužnost – dok Vlada ne pronađe novog.

Prijavu Državnom odvjetništvu podnijeli su ovoga puta zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. I to zato, kažu, što su pregledavajući revizorska izvješća utvrdili da ona nisu onakva kakve ih je javnosti prezentirao Ante Ramljak.

Tvrde da revizor nije potvrdio gubitak od 18 milijardi kuna, a da Ramljak nije priznao vlasništvo nad tvrtkama kćeri Agrokora, ali je pribrojao dugove.

To nazivaju opasnom intervencijom u financijskim izvješćima.

“To može dovesti do dalekosežnih posljedica, s obzirom da nema pravog utvrđenog stanja u Agrokoru, te smatramo da bi zaključivanje nagodbe na takvim nerelevantnim i nepouzdanim fiancijskim izvješćima moglo biti štetno. Zapravo se ne zna niti pravo stanje stvari i postavlja se pitanje da li se cijeli proces trebao odviti na način kako je do njega došlo”, rekla je za N1 televiziju odvjetnica Jadranka Sloković.

Dodala je da, nakon što su ranije podnijeli dvije kaznene prijave protiv Ante Ramljaka, Martine Dalić i predsjednika Uprave Fonda Knigthead, ovo vide kao nastavak kaznenog djela kojeg je počinio jedan od nih troje.

Odvjetnički tim Ivice Todorića kaže i da nemaju informacije je li po tim ranijim kaznenim prijavama postupano.

Facebook Komentari