Ured se oglasio oko slučaja oca bolesne kćeri koji je nakon poziva strpan u pritvor, Predsjednica RH posjetila djevojčicu

Ad

Iz Ureda predsjednice oglasili su se vezano za prijetnju upućenu telefonom 18. veljače.

Priopćenje poslano iz Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz slučaj poziva g. Dragana Dolenca Uredu Predsjednice, potvrđujemo da je u ponedjeljak, 19. veljače 2018. godine, u Kabinetu Predsjednice Republike zaprimljen telefonski poziv nepoznate muške osobe koja je zatražila razgovor s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, ne navodeći osobne podatke o sebi i razlog poziva. Obzirom da je izrekao prijetnje da bi mogao ugroziti život i sigurnost građana, obaviještena je policija koja je dalje postupala prema svojim nadležnostima.

U međuvremenu, nakon što smo saznali identitet osobe koja je uputila poziv Uredu, provjerili smo dokumentaciju u Uredu koja bi mogla biti vezana uz taj slučaj, te Vas u tom smislu izvješćujemo kako su nam se pismom od 16. kolovoza 2017. obratili supružnici Kruna i Dragan Dolenec moleći pomoć vezanu uz nastavak liječenja svoje teško bolesne kćeri Vanese u inozemstvu.

Vodeći računa o ozbiljnosti zdravstvenog stanja malene Vanese, te uvažavajući iskazanu molbu supružnika Dolenec za pomoć Predsjednice Republike u nastavku njezina liječenja, Ured je promptno uputio dopis Ministarstvu zdravstva i HZZO-u moleći odgovarajuća postupanja nadležnih službi u okviru propisa na temelju kojih se odobrava liječenje u inozemstvu.

Dana 29. kolovoza 2017. Direkcija HZZO-a uputila je gospođi Kruni Dolenec, majci malodobne Vanese, dopis kojim je izvješćuje o postupku koji je potrebno provesti u svrhu odobravanja liječenju u inozemstvu, te je o istom izviješten i Ured Predsjednice. Ističemo da Ured Predsjednice ne može utjecati na specijalističko mišljenje liječnika, a koje je bilo potrebno da se odobri nastavak liječenja u inozemstvu. U međuvremenu nismo dobili nikakvih novih upita o liječenju male Vanese sve do poziva g. Dolenca ovoga ponedjeljka.

Zabrinuta za zdravstveno stanje male Vanese, Predsjednica Republike Hrvatske prati odluke liječničkog konzilija, te donošenje potrebnih mjera za nastavak liječenja. Također, informirala se i o zdravstvenom stanju njezina oca.

Predsjednica RH posjetila Vanesu

Predsjednica je u poslijepodnevnim satima i osobno došla u bolnicu u posjet oboljeloj djevojčici te joj je donijela poklon. U razgovoru s njom i liječničkim osobljem zadržala se 35 minuta.

– S obzirom da se radi o maloljetnici, ne mogu govoriti o zdravstvenom stanju Vanese, ali mogu potvrditi da je tim njezinih liječnika promptno reagirao i da rade sve u svojoj moći. Tijekom sutrašnjeg dana roditelji će dobiti novi plan liječenja djevojčice i na kraju će oni odlučiti – rekla je predsjednica dodavši da želi sve najbolje njezinim roditeljima, pa i ocu koji je zbog prijetnji završio u zatvoru.

– DORH je pokrenuo postupak protiv njega u koji se ja ne smijem i ne želim miješati. Ali mogu razumjeti njegovu bol. Jedino mi je žao što se nije predstavio kad je zvao, tek smo kasnije saznali o kome se radi. Da se u startu predstavio, odmah bi se drugačije reagiralo – rekla je Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji.

Očajni otac teško bolesne kćeri nazvao ured Predsjednice RH. Uhićen je i odmah strpan u zatvor

Facebook Komentari