VIDEO Napravljen je vrlo brz i apsolutno nepotopivi brod, pogledajte kako funkcionira

Thunder Child ime je vrlo brzog broda kojem je glavna odlika takva konstrukcija, da ga niti najveće oluje ne mogu potpoiti. Naime, čak ako se taj brod i prevrne, on će se sam ispraviti.

Njegov dizajner je tvrtka Safehaven Marine, a namjenjen je za uporabu američke mornarice, policije i drugih službi koje plove u opasnim vremenskim uvjetima, prenosi Popular Mechanics.

U navedeni brod stane 10 članova posade, a ima i kabinu za spavanje. Dizajniran je tako da zapravo apsorbira nalete valova, no njegova najimpresivnija sposobnost jest da se sam uspravi nakon prevrtanja.

Nekoliko faktora omogućuje Thunder Childu da plovi nemirnim i olujnim morima bez straha od trajnog prevrtanja ili potonuća uzrokovanog takvim uvjetima plovidbe.

Prvo, taj brod ima vrlo nizak centar ravnoteže. Drugo, sama kabina broda je vodonepropusna, odnosno hermetički zatvorena, što znači da voda ne može ući u nju. Naposljetku, kabina je napravljena na takav način da je ekstremno plutajuća, što znači da kad se brod i prevrne, zbog tako dizajnirane kabine će se sam od sebe ispraviti u uspravan položaj, piše Zimo.

Kako biste stekli dojam o tome kako taj čudesan brod funkcionira, pogledajte priloženi video.

Facebook Komentari