Ramljak se oprostio od zaposlenika Agrokora, očekuje se obraćanje Andreja Plenkovića

Tijekom poslijepodneva ne prije 16 sati s obzirom na ranije dogovorene obveze, premijer Andrej Penković održat će konfereciju za novinare o situaciji u Agrokoru nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, potvrđeno je u srijedu novinarima iz Banskih dvora.

Brojne novinarske ekipe ispred i u Vladi čekuju informaciju je li Vlada donijela odluku o Ramljakovom nasljedniku, a u Banskim dvorima tijekom cijelog dana traju razgovori na tu temu.

U Banske dvore nešto poslije 14 sati ušao je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Prema Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, Trgovački sud u Zagrebu može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade.

Zakonom je definirano da izvanredni povjerenik može biti svaka osoba koja ispunjava uvjete za člana uprave sukladno odredbama Zakona o trgovačkim društvima. On može imati i zamjenike, koje također na prijedlog Vlade imenuje sud. Sud je, također, isključivo nadležan za nadzor izvanrednog povjerenika.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković i Martina Dalić stigli su u Vladu jutros oko 8:30, nakon što su sinoć oko 21 sat završili sastanak s Antom Ramljakom. Nakon toga sastanka novinarima se vrlo kratko obratila ministrica gospodarstva Martina Dalić rekavši kako ćemo sve saznati danas.

Danas, dan nakon neopozive ostavke, oglasio se Ante Ramljak.

‘Razlog podnošenja ostavke Ramljak je objasnio sljedećim riječima: „Zajedno sa suradnicima i zaposlenicima Agrokora stabilizirao sam poslovanje, očuvali smo zaposlenost, spriječili propast dobavljača i stvorili preduvjete da sada vjerovnici mogu i trebaju ispregovarati nagodbu do kraja.

Nažalost, neizvjesnost koja je bila stvorena vezano uz moj ostanak na mjestu izvanrednog povjerenika snažno radi protiv ovog procesa. Neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika dajem kako ne bih osobno postao prepreka postizanju nagodbe.

Vjerovnicima i zaposlenicima Agrokora, koji su jedini bitni i zbog kojih postoji postupak izvanredne uprave, zahvaljujem na povjerenju i podršci.“, prenosi N1.

Facebook Komentari