Državni tajnik u ministarstvu za demografiju podnio ostavku: Ovo je jedan veliki folklor, oko demografije smatram da ovo nije dovoljno

Državni tajnik u Ministarstvu demografije Marin Strmota na konferenciji za novinare podnio je ostavku.

Na novinarsku konstataciju da su danas predstavljene mjere od strane ministrice Nade Murganić predstavljene već prije tri mjeseca, Strmota je dao neočekivan odgovor: “Točno, ovo je jedan veliki folklor. Oko demografije smatram da nije dovoljno učinjeno. Današnjim danom podnosim ostavku, jer država izumire, ovo pročitano je neozbiljno”, kazao je Strmota ističući da on kao mladi čovjek ne vjeruje u sve što se poduzima oko demografskih pitanja.

Strmota je naveo da on kao mladi čovjek, otac dvoje djece, koji ima nezaposlenu suprugu i roditelje, ne vjeruje u ono što je dosad napravljeno po pitanju demografije.

Na pitanje je li znala da će Strmota podnijeti ostavku, ministrica je rekla: “Naravno da nisam znala. To je i nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika.”

“Statistika nije povoljna, ali ova nepovoljna kretanja nisu nastala za vrijeme ove Vlade. Veliki je pritisak javnosti i velika je želja da se učini više. Ovo su tri vrlo značajne mjere koje su sada u potpunosti razrađene i one će polučiuti uspjeh. Mislim da svi imamo pravo na razočaranja, ali u našem poslu treba biti i uporan i dosljedan i nastojat ćemo ustrajati na cilju demografske revitalizacije naše države”, rekla je ministrica, prenosi N1.

Šterc o najnovijim katastrofalnim demografskim podacima: Politička sebičnost u Hrvatskoj apsolutno je na najvišoj razini otkad znamo za suvremenu Hrvatsku. Ključna stvar je opstanak na vlasti, a pravi problemi Hrvatske ispadaju sekunadarni

Facebook Komentari