PRIJENOS Mrak Taritaš: Naš premijer pokrio se poplunom, jako, jako žmiri i ako dugo žmiri možda se stvari riješe same po sebi

Nastavak 7. sjednice Hrvatski sabor u četvrtak raspravlja o prijedlogu Nacionalnog programa zaštite potrošača od 2017. do 2020.

“Molim vas da se ponašamo u skladu s uvriježenim standardima”, rekao je na početku današnje sjednice predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nakon čega su, standardno, uslijedili zahtjevi za stankom.

“Kad preuzmete ulogu i odgovornost predsjednika jedne Vlade, premijera, onda nemate komoditet i pravo ne činiti i nemate pravo ne raditi. Naš premijer pokrio se poplunom, jako, jako žmiri i ako dugo žmiri možda se stvari riješe same po sebi”, kazala je predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš te poručila Plenkoviću da makne poplun ispod kojeg se nalazi i otvori oči te se suoči sa stvarnošću.

Predsjednik Mosta Božo Petrov govorio je o sjednici Odbora za gospodarstvo o Agrokoru na koji danas dolaze izvanredni povjerenik Ante Ramljak i potpredsjednica Vlade Martina Dalić.

“Danas će se u Saboru dogoditi već viđena predstava. Ako pođe po zlu redatelj će okriviti glumce, ako uspije redatelj će dobiti Oskara. Danas ćemo na Odboru za gospodarstvo imati dva predstavnika glumaca i ishod se zna. Ljudi koji to budu gledali neće moći povući nikakav zaključak”, kazao je Petrov te dodao da je “to cilj redatelja”.

“Vidjet ćemo hoće li to redatelju poći za rukom ili će se glumce okriviti za propast. Ispred Plenkovića stoji odluka koju očito nije spreman donijeti”, rekao je Petrov. Njemu je odgovorio HDZ-ovac Branko Bačić koji je kazao da je Petrov jedino točno rekao da je” u 12 sati tematska sjednica Odbora za gospodarstvo na kojoj ćete moći postaviti pitanje i Martini Dalić i Anti Ramljaku”. Optužio ga je da paušalno napada premijera i zastupnike i pozvao ga da podnese kaznenu prijavu za ono što smatra nezakonitim.

Ivan Vilibor Sinčić govorio je o situaciji u brodogradilištu Uljanik.

Pozvao je sve dioničare, radnike, sve koji moglu odlučivati da ne dozvole bilo kakve poteze uprave koji bi doveli do smanjenja radnih mjesta, stečaja, rasprodaje imovine, gašenja brodogradnje.

Željko Glasnović je tražio stanku zbog povrata oduteze imovine, Ivan Vilibor Sinčić zbog stanja u Uljaniku, Gordan Maras zbog kulturne devastacije Zagreba i rušenju kluba Jabuka, Marko Sladoljev zbog aktualne političke situacija, a iz tog razloga stanku su tražili i Branko Bačić i Anka Mrak-Taritaš, piše N1.

Facebook Komentari