Vučić u HGK: Hvala Emilu Tedeschiju na sponzorstvu Štark arene u Beogradu, hrvatski gospodarstvenici, dobrodošli ste u Srbiju

Aleksandar Vučić u HGK istaknuo je da je Srbija u Zagreb došla s najjačom gospodarskom elitom, na čemu je ekstremno zadovoljan.

Pohvalio je poziv predsjednice srbijanskim gospodarstvenicima. Napomenuo je važnost infrastrukture, a posebno pruge Beograd-Zagreb, ne samo za putnički, već i teretni promet, izrazivši želju da ta pruga bude najbolja prometnica na Balkanu.

“Smatram da je potrebno daljnje ukidanje bilo kakvih barijera”, rekao je Vučić.

Zahvalio je Emilu Tedeschiju na sponzorstvu Štark arene u Beogradu, našalivši se da će ipak teško ići da Cedevita pobijedi Zvezdu.

“Pokazali smo da možemo pokazati zahvalnost. Molili smo Kineze da budu sponzori naše Arene i činilo nam se da smo se dogovorili, na kraju nisu došli s ponudom, ali Tedeschi je došao s ponudom i mi to itekako cijenimo. Zahvalni smo hrvatskom investitoru što je glavni sponzor te arene – rekao je Vučić.

Hrvatskim tvrtkama Vučić je poručio: “Dobrodošli ste u Srbiju”.

Rekao je da ne zna za slučajeve s problemima hrvatskih građevinskih tvrtki u Srbiji koje je spomenula predsjednica.

“Dobrodošli u Srbiji, mi ćemo se pobrinuti da budemo dobri domaćini. Želim ohrabriti srpske privrednike, nemojte samo kukati, čuli ste hrvatsku predsjednicu, dođite i borite se”, rekao je Vučić, zaključujući da više radnih mjesta za Srbe i Hrvate znači bolje odnose i manje loših tema od kojih građane boli glava.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da prisutni privrednici imaju zajednički interes istražiti poslovne prilike.

“Želim vrlo jasno potvrditi predanost hrvatske države u izgradnji konstruktivnih odnosa između dviju država”, rekla je predsjednica.

Predsjednica je rekla da je automobilska industrija jedno od područja s potencijalom za razvoj suradnje, a istaknula je i sektor prometa, građevinarstvo – iako su hrvatske tvrtke, rekla je, imala neka loša iskustva na natječajima u Srbiji – te energetiku. Spomenula je i pitanje povrata imovine iz bivše države koja, kaže, opterećuje poslovne subjekte s obje strane granice. Gospodarstvenike iz Srbije pozvala je na veća ulaganja u Hrvatsku. Više o tome čitajte OVDJE.

Predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je da Srbija danas ima nikad bolju poslovnu klimu.

“Srbija danas ima kompanije sposobne da investiraju i izvan granica Srbije”, rekao je Čadež. Dodao je da srpskoj privredi predstoji dosta posla da se uključi na jedinstveno europsko tržište, ali da su neke tvrtke već “Europa u Srbiji”.

“Srbija i Hrvatska unatoč teretu prošlosti imaju i imat će vječne gospodarske interese”, rekao je čelnik HGK Luka Burilović.

“Zadatak je komora da stvore prilike poput ove da gospodarstvo nađe svoj put i utječe na formiranje bolje gospodarske budućnosti dviju zemalja. Na tom putu vrata HGK su vam uvijek otvorena, s jasnom porukom da u ovoj kući od svih politika nas najviše zanima gospodarska politika”, rekao je Burilović, prenosi N1.

Facebook Komentari