Jeste li znali da i prehrana može imati poguban učinak na vaš seksualni život?

Zbog kojih se to navika može podbaciti u krevetu?

Mnogo stvari može utjecati na nastup muškarca u krevetu – pušenje, uzimanje određenih lijekova, bolesti… No jeste li znali da i prehrana može imati jednak učinak na vaš seksualni život?

Svima je poznato kako postoje namirnice koje pozitivno utječu na seksualnu želju, ali i održavaju vašu spermu zdravom i povećavaju razinu testosterona, no postoje i prehrambene navike koje se loše odražavaju na muškarčevu izvedbu ispod plahti.

Jedete previše nezdrave hrane

Obožavate sve što je prženo, hamburgere, pizze… Takva hrana loša je za zdravlje, ali i seksualni život. Možete patiti od erektilne disfunkcije jer zbog nezdrave hrane imate problema sa srcem pa vam krv ne može doći do penisa kako biste postigli erekciju.

Poznato je i da pretili muškarci imaju nižu razinu testosterona pa pripazite na ono što jedete. Vježbajte minimalno 150 minuta tjedno i zdravije se hranite.

Ne konzumirate kofein

Ako ste izbacili kavu, moguće je da ćete podbaciti u krevetu. Kofein utječe na cirkulaciju i jedan šalica kave dnevno puno će vam pomoći jer utječe na portok krvi u organizmu.

Pijete previše alkohola

Alkohol je depresivan, smanjuje seksualnu želju i protok krvi. Previše alkohola također smanjuje razinu testosterona u krvi, a povećava razinu estrogena zbog čega se smanjuje seksualna želja te se teško postiže orgazam. Više od četiri pića dnevno, odnosno 14 pića tjedno, znači da konzumirate previše alkohola.

“Ubijate” se slatkim

Šećer je ubojica za seks. Prehrana bogata šećerima utječe na vaše kardiovaskularno zdravlje te smanjuje razinu testosterona. Zbog toga pazite na svoju prehranu i ne jedite više od 35 grama šećera dnevno.

Jedete velike porcije

Previše hrane na tanjuru može usporiti stvari u krevetu. Ako se prejedete neće vam biti do ničega, a kamoli seksa. Stoga, ako planirate seks, pazite što i koliko jedete.

Postali ste vegan

Veganska prehrana nema baš najbolji učinak na stvari tamo dolje. Unatoč mnogim prednostima hranjenja voćem i povrćem, zbog manjka mesa teže ćete proizvoditi vitamin D što će se loše odraziti na vaš penis jer je on jedan od najvažnijih vitamina za uspješan seksualni odnos, piše Večernji list.

Facebook Komentari