Predsjednica RH opet kritizirala Vladu: Ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od danas pa do 26. siječnja imat će svoj Ured u Krapinsko-zagorskoj županiji, a na početku svog boravka u Zagorju opet je bila kritična prema Vladi.

Nakon što je prisustvovala podizanju zastave predsjednika RH ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije, Kolinda Grabar-Kitarović u svojem je obraćanju istaknula kako je izmještanje njezinog ureda znak zajedništva i rada na ciljevima koji, kako je rekla, ne smiju biti obilježeni bilo kakvim ideološkim podjelama.

“Drago mi što ću tri dana biti ovdje u kraju kojemu se čuje ‘dobri i dragi naš kaj’. Drago mi je što ću se susretati s brojnim gospodarstvenicima i djecom. Briga o djeci i mladima i obitelji su ustavne obveze i naša odgovornost. Demografsko pitanje je pitanje svih pitanja. Potrebne su brže i učinkovitije mjere demografske obnove. Nužno donijeti mjere za povećanje radnih mjesta, za trudnice i oslobodit poduzetništvo od birokracije”, rekla je Grabar-Kitarović.

No, opet je uputila kritike Vladi upozorivši da građani moraju osjetiti bolje ekonomske pokazatelje, odnosno osjetiti ih na svojim računima.

“U zadnje su vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i donijeti novi Ovršni zakon”, poručila je Predsjednica.

Kazala je i kako Vlada treba dalje raditi na decentralizaciji, a da županije trebaju više odgovornosti u povlačenju EU sredstava, prenosi N1.

Podaci Fine pokazuju da je ukupni dug blokiranih narastao 1,64 milijarde, evo u kojem gradu na sjeveru i u kojoj županiji je najgore

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović preselila je ured na tri dana u Kapinsko-zagorsku županiju, što je 13. premještanje njezina ureda izvan Zagreba.

Grabar-Kitarović je ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije sa županom Željkom Kolarom i gradonačelnikom Krapine Zoranom Gregurovićem bila na podizanju predsjedničke zastave.Nakon toga je počela održavati radne sastanke s predstavnicima županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima i načelnicima te predstavnicima udruga hrvatskih branitelja.

Poslijepodne će posjetiti tvrtku ‘Jedinstvo Krapina’ d.o.o., nakon čega će u Zaboku odati počast poginulim policajcima ispred krapinsko-zagorske Policijske uprave.

Drugi dan hrvatska predsjednica obići će rodnu kuću prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, položiti vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku, a u Humu na Sutli predviđen je sastanak s gospodarstvenicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije, nakon čega će obići nekoliko tvrtaka u Klanjcu i Krapini.

U Krapini će biti na potpisivanju ugovora o darivanju državne imovine Krapinsko-zagorskoj županiji, koji će potpisati ministar državne imovine Goran Marić i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Treći dan Kolinda Grabar-Kitarović u Gornjoj Stubici odat će počast poginulom vojnom pilotu Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva Rudolfu Perešinu i bit će na potpisivanju ugovora o sufinanciranju izgradnje njegove spomen-kuće. Među ostalim, posjetit će Srednju školu “Bedekovčina”, gdje će s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak te s profesorima i učenicima razgovarati o strukovnom obrazovanju i centrima kompetentnosti.

Posjetit će i Nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke, a na kraju i općine Konjščinu i Mihovljan, piše HRT.

Facebook Komentari