Butković: Lovrinović nije upućen oko Pelješkog mosta

‘Projekt Pelješkoga mosta ide dalje, komunikacija s Europskom komisijom je stalna, i EK je u lipnju 2017. odobrila da se u 75-postotnom iznosu financira izgradnja’, kazao je ministar prometa Oleg Butković u utorak u Zagrebu na press konferenciji.
Reagirao je ministar na izjavu Ivana Lovrinovića iz stranke Promijenimo Hrvatsku koji je ustvrdio da je RH dobila ultimatum EK vezan uz financiranje izgradnje Pelješkoga mosta.

‘Gospodin Lovrinović nije dovoljno upućen, pa EK odobrila 357 milijuna eura, ovih dana je donijeta odluka o izvođaču…’, kazao je ministar Butković. ‘Nema nikakvih zapreka jer Komisija ne bi potpisala ugovor o sufinanciranju’.

’18. listopada je premijer Andrej Plenković uputio pismo EK o pojedinostima projekta, o pripremi, provedbi projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom. Premijer je pisao i Zvizdiću i podsjetio ih još jednom da RH ima pravo graditi most na svom terotoriju. Što se tiče granice s BiH, to je bilateralno pitanje dviju prijateljskih država i to nema nikakve veze s gradnjom Pelješkog mosta’, podsjeća Butković, prenosi N1.

‘Ne znam kojim to informacijama raspolaže Lovrinović, ovo su informacije kojima ja raspolažem’, odgovorio je na pitanje o Lovrinovićevoj izjavi.
Podsjetimo, Ivan Lovrinović iz stranke Promijenimo Hrvatsku kazao je danas:

”Na temelju ozbiljnih informacija iz samog vrha Vlade, izražavam zabrinutost za realizaciju još jednog kapitalnog projekta, u ovom slučaju Pelješkog mosta, jer prema našim saznanjima, Europska komisija pisanim putem zahtjeva rješavanje granice na moru između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, prije realizacije izgradnje”.

Facebook Komentari