Preminula je Dolores O’Riordan (46), pjevačica irske skupine The Cranberries

Preminula je Dolores O’Riordan, pjevačica irske skupine The Cranberries, javljaju strani mediji.

– Preminula je iznenada u 46. godini u hotelu u Londonu – objavio je kratko njezin glasnogovornik.

Zasad nema više detalja o smrti poznate pjevačice. Članovi obitelji su shrvani i mole za privatnost, navodi se u priopćenju za medije. Posljednju fotografiju na društvenim mrežama objavila je 4. siječnja na Twitteru.

Dolores Mary Eileen O’Riordan rođena je 6. rujna 1971. godine u Limericku u Irskoj. U grupi Cranberries (koja se tada zvala The Cranberry Saw Us) počela je pjevati nakon što je prošla na audiciji. Bila je poznata po svom specifičnom mazzosopranu i korištenju jodlanja.

U Cranberriesima je ostala 13 godina i s njima snimila 6 albuma, nakon čega je započela samostalnu karijeru. Grupa je ponovno počela svirati zajedno 2009.

1994. godine O’Riordan se udala za Dona Burtona, menadžera grupe Duran Duran, s kojim je imala troje djece: Taylora Baxtera, Molly Leigh i Dakotu Rain. Od Burtona se rastala 2014. godine nakon 20 godina braka.

2006. godine O’Riordan je proglašena jednom od deset najbogatijih žena u Irskoj, a kasnije je objavila i da pati od bipolarnog poremećaja.

2014. godine završila je na naslovnicama novina kad je uhićena i optužena za napad na osoblje aviona tijekom leta iz New Yorka za Shannon. Tad je zadržana u pritvoru i poslije prepraćena u bolnicu, prenosi Jutarnji.

Facebook Komentari