Pernar bi riješio situaciju slanjem mornarice: Treba jednostavno Slovencima reći – ‘Naš je veći’ i – doviđenja

Ivan Pernar, saborski zastupnik Živog zida, smatra da bi Hrvatska u Savudrijsku valu trebala poslati ratnu mornaricu te da bi na taj način svi problemi bili riješeni.

“Slovenija uopće nema ratnu mornaricu. Da Hrvatska pošalje jedan ratni brod tamo, cijelo ovo natezanje bi prestalo. Više ne bi ove policijske slovenske kade maltretirale naše ribare, nego bi shvatili da je Hrvatska suverena zemlja, da štiti svoje more i da u našim vodama nemaju što raditi. Cijelo ovo natezanje i prepucavanje koje traje mjesecima bi trenutačno prestalo”, rekao je Ivan Pernar u intervjuu za Novi list.

Smatra da Hrvatska ne bi imala problema s EU-om jer njima, kaže, ne bi trebalo smetati ako štitimo svoj teritorij. Ne boji se niti da bi takav potez izazvao eskalaciju nasilja sa Slovenijom.

“Ma kakvo nasilje. Ne znam gdje vi tu vidite nasilje. I slanje policijskog čamca onda može biti nasilje. Ovo je jednostavno situacija, kako bi Trump rekao – moj je veći. Treba jednostavno Slovencima reći: ‘Naš je veći’ i – doviđenja”, poručio je Pernar.

I njegova stranačkog kolegu Ivana Vilibora Sinčića također je razljutila igra “graničara” Slovenije i Hrvatske, pa je premijera Andreja Plenkovića nedavno na svom Facebooku nazvao kukavicom.

“Pa dobro Plenkoviću, kukavico, ima li Hrvatska mornaricu?” napisao je Sinčić.

Facebook Komentari