-2.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Gradonačelnik Gospića: Predložio bih HAZU da se iz rječnika izbriše riječ "nepotizam"...

Gradonačelnik Gospića: Predložio bih HAZU da se iz rječnika izbriše riječ “nepotizam” i riješili smo sve probleme

Gost Novog dana bio je gradonačelnik Gospića Karlo Starčević.

Bili ste žestok Milinovićev protivnik.

Naučio sam ne miješati se u tuđe probleme, nisu to nemiri u unutar HDZ-a u Lici, nego uspostavljanje kontrole Zagreba nad periferijom koja je iskočila.

Milinović je rekao da treba skinuti maske.

Ne treba ih skinuti, već su davno pale. Predložio bih HAZU da se iz rječnika izbriše riječ “nepotizam” i riješili smo sve probleme, neće ni Dalija Orešković trebati više.

Kad ste došli na vlast, spominjali ste bankomat, na što ste mislili?

Preuzeo sam financijski sustav koji je gotovo bankrotirao, na računu nije bilo gotovo ništa, nažalost velika većina izvlačenja je bila papirnato pokrivena, ali je evidentno bila riječ o lopovluku. Blagajna više neće biti dostupna onima koji će trpati u svoj džep, nego svim građanima Gospića.

Što ste poduzeli oko ovih ozbiljnih optužbi?

Tko je odgovarao u RH osim Čobankovića za kriminal, nekoliko je dana gulio krumpire, kome je oduzeta imovina? Moramo konačno progovoriti da su policija i sudstvo generator kriminala i to su mehanizmi koje moramo riješiti, nisu to teške optužbe, ako su Čačići Orešković rekli da iz proračuna ode 20-ak milijardi kuna temeljem javne nabave, o čemu mi pričamo? Možemo pričati o lopovluku koji je sastavni dio kriminala ruku pod ruku. Možemo u roku 15 minuta svakog pojedinca izračunati o koliko je novca riječ – dohotka i zarade, a koliko je platio poreza i koliku ima imovinu, a koliko je imovine preneseno na kume i bake.

Što je pozadina priče o Plitvicama?

Već sam govorio da je riječ o kontroli nad 300 milijuna prihoda, mnoge je stigla židovska kletva – dabogda imao pa nemao. Problemi – tiskanje ulaznica na crno – nekoliko stotina tisuća, apartmanizacija, upravljanje mimo i s ravnateljima, zašto ne izglasamo zakon koji traži njihovo jamstvo – tada bi se kod mnogih ohladila potreba za tom djelatnošću

Podržali ste novog ravnatelja, što očekujete od njega?

On je u ovom trentku najbolje rješenje koje je bilo u natječaju i od njega očekujem dobru suradnju i tražit ćemo da Plitvice budu generator prirodnog razvoja Like, prijeti nam izbacivanje s UNESCO-ove liste, ako se to dogodi – ostat ćemo na vjetrometini tajkunima, lopovima i kriminalcima.

Kakva je situacija s proračunom – imate privremeno financiranje?
Odbijen sam jer sam ja odbio trgovinu s ljudima koji su vjerni Milinoviću, prvi smo u Hrvatskoj dali proračun na uvid njegovim korisnicima, a druga strana može samo prihvatiti prijedlog proračuna ili ga odbiti, a onda idemo na izbore koje doista željno očekujem.

Nije bila tako velika razlika među vama na izborima?

Treba samo osjetiti bilo naroda, ja ga itekako osjećam, narod me predložio, birao i može me smijeniti. Ako idemo na izbore, vidjet ćemo tko će kime pomesti pod u tom trenutku.

Kako surađujete s Milinovićem?

Ne surađujemo nikako , on je od izbora opsjednut mojim rušenjem, od toga je gotovo obolio, po svojim portalima pljuje po meni i po mjoj obitelji koja s mojim poslom u politici nema veze, to je degutantno i licemjerno, kaže da podržava gradonačelnika – dno dna. Pročitajte što piše internetska sekta, ali i za njih vrijedi ona židovska kletva – prokletstvo je imati novac, a ne smiješ ga pokazati.

Odrekli ste se svojih plaća sljedećih godinu dana i dao ih za stipendiranje devet studenata.

Nikad se nisam bavio populizmom, niti hoću, stipendije su samo sitnica što čini moja kuća prema potrebitima, ja se osobno osjećam odgovornim za život u prostoru u kojem živim.

Kako ide vaš posao s pivima, i to sada kad je sve više craft pivara, jeste li uveli promjene u proizvodnji?

Ja sam jedni od poduzetnika koji se vratio i na ledini napravio proizvodnju, dakako da je svima jasno u RH da smo mi pioniri u proizvodnji craft piva i radimo na inovacijama, sretan sam zbog novih proizvođača, to je znak da smo na dobrom putu. Pivovara više nego dobro funkcionira sa sedam milijuna kuna više u 2017. nego godinu ranije što je znak da smo na pravom putu. Moram naglasiti da sam jedan od rijetkih koji je došao u ruralni prostor sa suprugom i troje djece i da je to znak da se u Lici može živjeti i uspjeti i da je privlačna za život ako uredim odnose u politici na korist naših građana.

Najnovije

Još iz rubrike