Nepravomoćno osuđeni napadači na novinara Peratovića

Dvije i pol godine od brutalnog premlaćivanja novinara Željka Peratovića na njegovom karlovačkom imanju u Luci Pokupskoj kada je jedva izvukao živu glavu, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu izrečene su nepravomoćne zatvorske kazne Vladimiru Čunku (68), njegovom sinu Vladimiru (41) te Zihniji Grahoviću (52).

Sudac Nenad Lukić osudio je Čunka starijeg na godinu dana zatvora, a njegova sina na tri godine, dok je Grahoviću dosudio tri i pol godine robije. Ujedno im je naložio i plaćanje sudskih troškova, te medicinskog i toksikološkog vještačenja kao i putnih troškova svjedoka u postupku. Trojica okrivljenih se ne smatraju krivima, no sudac u njihove obrane očito nije povjerovao, javlja Jutarnji.

Podsjetimo, Čunko stariji je optužen da je poticao na kazneno djelo, dok su njegov sin te Grahović, inače zaposlenik kod Čunkovih, optuženi za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda te narušavanja nepovredivosti doma i uništenje imovine.

Peratović je na sudu detaljno opisao proživljeni obračun kada su mu Čunko mlađi i Grahović upali u dom gdje su ga srušili na pod, šaketali i cipelarili da bi ga u jednom trenutku udarali i metalnim satom po glavi. Čunko stariji je na vratima, pak, čuvao stražu te je na Peratovića i kleknuo pa ga rukama stezao za vrat. Napadače, od kojih se branio ašovčićem, novinar je tad prvi puta vidio u životu, piše Jutarnji.

Facebook Komentari