Vrdoljak nabrojao 5 ključnih politika HNS-a

Novo vodstvo HNS-a započelo je svoj prvi radni dan radnim doručkom s novinarima, kao najvažniji komunikacijski kanal s javnošću, u Središnjici HNS-a. Novi predsjednik stranke Ivan Vrdoljak pozvao je još jednom sve političke stranke na suradnju, a HDZ-u poziv na koordinaciju o svim ključnim temama.

„Poslat ćemo poziv HDZ-u da se uskoro nađemo na političkoj koordinaciji kako bi raspravili sve političke aktualnosti i prioritete u 2018. godini, a nakon toga ćemo razgovarati i s ostalim političkim akterima s kojima možemo dogovoriti suradnju“.

„Politika suradnje svim političkim stranaka koja je poslana s jučerašnjeg Sabora HNS-a ima za cilj poboljšati život našim građanima. I zato nudim svim političkim strankama u Hrvatskoj suradnju na onim temama oko kojih se svi možemo složiti. Mladima treba osigurati posao ili krov nad glavom, bolje obrazovanje, kućanstvima brži i jeftiniji internet, ali i zaustaviti iseljavanje i to su teme oko kojih svi politički akteri trebaju surađivati. Ovo nije nogometna utakmica u kojoj treba pobijediti protivnika, jedini pobjednik može bit Hrvatska, nitko drugi“, naglasio je Ivan Vrdoljak.

Ključne politike koje će obilježiti stranku u budućem periodu su Hrvatska kao zemlja znanja, razvoj kreativne industrije Hrvatske, potpuna realizacija Industrijske strategije, izgradnja digitalne infrastrukture Hrvatske i čovjek kao centar politike HNS-a.

Izborom mladih i perspektivnih potpredsjednika HNS-a s već vidljivim rezultatima svoga rada, Marije Puh, koja je aktivna i ambiciozna saborska zastupnica HNS-a i Ivana Gulama, koji je vrlo odlučan i uspješan načelnik Općine Pirovac u drugom mandatu, HNS je pokazao koji će biti budući okvir politike HNS-a, ali i hrvatske politike, s novim i otvorenim idejama, s jasnim ciljevima i rezultatima.

„Moj zadatak političkog djelovanja bit će usmjeren na mlade budući da HNS ima oko 7200 mladih članova i moja želja je da ih sve upoznam te da razmijenimo ideje. Zajednički moramo stvarati budućnost, ne smijemo biti samo pasivni promatrači. Nastavit ću raditi istim intenzitetom, odlučno, uporno, jasno i glasno te pružiti priliku svim mladim ljudima, kao što je to meni pružio HNS“, poručila je Marija Puh.

„Želim da HNS u budućem periodu odlučnije brani poduzetništvo te da se odmah krene s potpunom primjenom Industrijske strategije. Hrvatskoj treba 3D tisak, biotehnologija, nanotehnologija i razvoj kreativnih industrija, kako bismo modernizirali naše društvo i gospodarstvo. To će biti teme kojima ću se baviti“, istaknuo je Ivan Gulam.

Ivan Vrdoljak najavio je povratak na društvene mreže, izborom za čelno mjesto u HNS-u aktivirao je svoju Facebook stranicu, a pokrenuo je web stranicu ivanvrdoljak.com na kojoj se nalaze rezultati njegova rada te vizija razvoja Hrvatske.

Nakon radnog doručka uslijedile su izjave za javnost. 5 ključnih politika koje će obilježiti HNS naveo je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak

1. Hrvatska zemlja znanja

“Hrvatska je zemlja znanja, što je bilo floskula prethodnih 20 godina. Nadamo se da će kurikul do 2019. biti u potpunoj primjeni”, rekao je Vrdoljak.

2. Kreativna industrija u Hrvatskoj

“Ova tema nam je vrlo bitna, potpuno je nova u Hrvatskoj. To je poseban fokus na kreativne industrije koje potpuno zanemarujemo, a najbrže su rastuća grana gospodarstva u Europi. Želimo jasno napisati politike kreativne industrije Hrvatske. Tu su i IT i programiranje i dizajn i arhitektura i sve kulturne djelatnosti od izdavaštva, knjiga…”, pojasnio je.

3. Nastavak industrijske strategije, zadržavanje stope rasta

“Treće je nastavak naše industrijske strategije Hrvatske. Ne samo da bi se dičili rezultatom BDP-a nego je jasno da je reindustrijalizacija osigrala nova radna mjesta”, rekao je Vrdoljak.

4. Izgradnja digitalne infrastrukture

“Četvrto je izgradnja digitalne infrastrukture u Hrvatskoj, tako da nikad više ne budemo imali najsporiji i najskuplji internet u EU. Imamo na raspolaganju dovoljno sredstava”, zaključio je.

5. Čovjek

“Peto je po meni najvažnije i to peto je čovjek. Politika treba imati fokus na čovjeka: bolji život, rješavanje problema. Temelj liberalne politike je čovjek i njegova sloboda da bude kakav je i da se dobro osjeća u svojoj koži i takav kakav je da da svoj doprinos razvoju Hrvatske”, pojasnio je novi predsjednik.

Podsjetimo, Ivan Vrdoljak ponovno je u nedjelju na 15. Saboru Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) izabran za predsjednika stranke, a obraćajući se delegatima, rekao je da će politika HNS-a biti biti politika rezultata i suradnje.

Napominjući kako su izašli iz ideoloških rovova i napravili preokret promijenivši obrasce i stavivši Hrvatsku i ljude na prvo mjesto, Vrdoljak je podsjetio kako su im govorili da su izdajice, da su se prodali te da su trebali čekati i ići na još jedne izbore te čekati da opozicija, iz SDP-a, dobije novog vođu. “Drago mi je da to nismo dozvolili. Drago mi je da smo prekinuli s ljudima kojima je stranački interes iznad državnoga”, kazao je u nedjelju, prenosi N1.

Share This Article