Najnovije

Vida i Vrsaljko: Pirejski dvoboj s Grcima odrađen radi rezultata, ne umjetničkog dojma

Domagoj Vida i Šime Vrsaljko složni su u konstataciji da je pirejski dvoboj s Grcima odrađen radi rezultata, ne umjetničkog dojma.

Tri dana nakon zagrebačke pobjede nad izabranicima Michaela Skibbea (4:1), Hrvatska je u Grčkoj sačuvala svoju mrežu i osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Moram čestitati suigračima, odigrali smo uistinu mušku utakmicu. Nije bilo ugodno oku, nije to bilo lijepo gledati, i naši navijači sigurno nisu zadovoljni, ali bio je to pravi rat na terenu i ključno je što nam Grci nisu stvorili niti jednu ozbiljnu šansu”, poručio je Domagoj Vida poslije utakmice.

“Cilj smo ostvarili, idemo u Rusiju, a ovo je pobjeda za sve koji su vjerovali u nas. Proslavit ćemo do zrakoplova, a onda ponovno idemo svatko svojim putem”, dodao je.

Šime Vrsaljko također je prenio svoje dojmove s terena i iz svlačionice.

“Razgovarali smo, zapjevali, malo proslavili i sada idemo dalje. Igrali smo onoliko koliko je trebalo, najvažniji je bio odlazak na SP, iako nije bilo lijepo. Uzeli smo ono što smo morali, a izbornik radi fenomenalan posao i zaslužio je samo komplimente”, zaključio je.

Reprezentativci Mario Mandžukić i Danijel Subašić prokomentirali su hrvatski plasman na Svjetsko prvenstvo, ostvaren s neriješenih 0:0 u Pireju.
Iako Vatreni nisu uspjeli ponovno svladati Grčku, stečena prednost u Zagrebu bila je i više nego dovoljna za potvrdu vize za Rusiju. Sljedećeg će ljeta na najveću pozornicu istrčati i hrvatski nogometaši.

“Cilj je bio otići na Svjetsko prvenstvo i naravno da smo presretni. Odigrali smo onako kako smo se dogovorili, kako nam je izbornik rekao. Očekivali smo borbenu, pomalo grubu igru jer su oni morali hvatati rezultat. Držali smo se plana i dobro ga odradili”, sažeo je Mario Mandžukić.

Mandžukić je zbog ozljede morao propustiti sraz na Maksimiru, no u Pireju je zaigrao punom snagom.

“Nisam osjećao nikakvu nervozu. Osjetio sam probleme sa zadnjom ložom prije prve utakmice, ali vjerujem u svoje suigrače. Bilo mi je teško što nisam mogao igrati, no vidjelo se s koliko dobrih igrača raspolažemo”, dodao je.

Vatrena “jedinica” Danijel Subašić nije imao previše posla, ali u nekoliko je opasnih situacija po hrvatska vrata vrlo dobro intervenirao.

“Pokazali smo veliko zajedništvo kada je bilo najpotrebnije. Krasi nas snažan karakter i sada treba nastaviti raditi, kako bismo u Rusiji pokušali napraviti nešto veliko. Željeli bismo da svaki puta atmosfera oko reprezentacije bude kao protiv Grčke na Maksimiru. Narod je uvijek bio uz reprezentaciju, i nadam se da će se vratiti taj ugođaj”, istaknuo je.

Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić presretan je dočekao posljednji sučev zvižduk u Pireju, koji je označio hrvatski plasman na Svjetsko prvenstvo.
Hrvatska reprezentacija izbacila je Grčku u doigravanju za svjetsku smotru u Rusiji s ukupnih 4:1. Pobjeda u Zagrebu potvrđena je remijem u Pireju, partijom koja nije bila za nogometne sladokusce, no željeni je cilj ostvaren.

“Tko sad misli o igri”, s osmijehom je poručio izbornik te nastavio: “Nisam sretan s igrom, ali mi smo na Svjetskom prvenstvu i to je sada najvažnije. Ostvarili smo svoj cilj, a igra će doći”.

“Presretan sam, prezadovoljan, i skinuo sam deset tona velikog tereta i velike odgovornosti sa svojih leđa. Sada mogu reći koliko je sve ovo bilo teško u zadnjih mjesec dana, to najbolje znamo ja i moja obitelj. Nemam uopće snage komentirati samu utakmicu”, dodao je.

Navijači reprezentacije sada će s posebnim nestrpljenjem čekati Svjetsko prvenstvo.

“Znam da se sada u Hrvatskoj slavi i raduje, to je ono što smo htjeli, da barem tim nogometom donesemo malo veselja, a najviše zasluga pripada našim igračima”, kaže Dalić.

Hoće li Dalić nastaviti na klupi hrvatske reprezentacije?

“Ja sam uvijek spreman za Hrvatsku i s moje strane problema nema. Možemo se dogovoriti za minutu. Meni je bilo na čast i ponos biti s ovim dečkima”, zaključio je.

Facebook Komentari