Goethe u ratu Šeksa i Petrova: Rekao bih da jadi mladog Petrova proizlaze iz toga što je on izletio iz Vlade

Arbitraža, odnosno izjava Bože Petrova za Novu TV dodatno je narušila ionako zategnut odnos Mosta i HDZ-ova Vladimira Šeksa.

Božo Petrov smatra da je presuda arbitražnog suda UN-a udar na pravosuđe. Kaže i kako je Most pripremao set zakona kojima su htjeli popraviti stanje u sudstvu, ali zbog raskida koalicije to nisu dočekali.

Prozvao je i Vladimira Šeksa, a on mu nije ostao dužan, uz tvrdnju da nije glavni kadrovik ni u Vladi, ni u pravosuđu.

“Presuda jasno ocrtava stanje hrvatskog pravosuđa. To je razlog zbog kojeg je Mostov ministar Ante Šprlje pripremio set zakona koji čuče negdje u ladici”, rekao je Petrov za Novu TV. A onda se obrušio na Šeksa.

“Nažalost, svih ovih godina glavni kadrovik u pravosuđu i ovakvom izboru sudaca je gospodin Šeks. Uostalom i gospodin Turudić, zbog kojeg je i donijeta ovakva odluka, je nagrađen mjestom predsjednika Županijskog suda”, rekao je Petrov.

Šeks mu nije ostao dužan, pa je u izjavi za Dnevnik Nove TV parafrazirao glasoviti Goetheov roman.

“Rekao bih da jadi mladog Petrova proizlaze iz toga što je on izletio iz Vlade. Božo Petrov ne može prežaliti što je Most izletio iz Vlade premijera Plenkovića, a mene drži jednim od najodgovornijih za to. I zato se on neprestano vraća optužujući mene da sam ja ili glavni kadrovik u pravosuđu ili da sam glavni iza svih scenarija koji su rezultirali izlijetanjem Mosta iz Vlade”, kaže Šeks koji priznaje da je devedesetih godina imao istaknutu ulogu i kao javni tužitelj i predsjednik ustavne komisije na čiji su prijedlog izabrani ustavni suci.

“Imao sam stanoviti utjecaj na izbor sudaca, ali to je bilo devedesetih godina kada je Društveno političko vijeće Sabora biralo i razrješavalo suce i javne tužitelje”, prisjetio se Šeks, no kaže da da su napadi Petrova politički motivirani.

Upravo Petrova optužuje za politički udar na pravosuđe i to zato što je, kao predsjednik Sabora, podnio kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića.

“Božo Petrov bi se trebao pogledati u ogledalo i suočiti s tom spoznajom da je on zapravo izvršio pritisak na pravosuđe”, poručuje Šeks, dodajući da arbitražna presuda nije rezultat hrvatskog pravosuđa nego “različitih drugih okolnosti”.

Share This Article