Martinje je, čuvajte se, puni se proračun…..

Martinje, krštenje mošta, slavi se u mnogim mjestima od ranoga jutra. S obzirom na to da će se večeras popiti čašica više, budite oprezni i ne sjedajte za upravljač. Diljem zemlje pojačano će na cestama dežurati i policijske patrole.

‘Martin je stigao’, ‘Martinje je stiglo’, ‘Sveti Martin je došao’ – obilježava se diljem Europe, pa tako i u Hrvatskoj, posebno u Zagrebu, Zagorju, Međimurju i Baranji. No to tradicionalno krštenje mošta, odnosno pretvaranje mošta u mlado vino, mnogi će obilježiti, osim glazbom, upravo ispijanjem vina, nažalost neki i u neumjerenim količinama. Zato će policija večeras pojačano nadzirati promet diljem Hrvatske.

Statistički podaci od lani upravo za Martinje zaista su zabrinjavajući. Testirano je gotovo 12 tisuća vozača, a njih oko 900 bilo je pod utjecajem alkohola. Zato, proveselite se, ali neka vam na prvom mjestu bude sigurnost. Ako ste u većem društvu, pronađite nekoga tko će vas sigurno odvesti do odredišta, a da nije konzumirao alkohol. Na raspolaganju vam je i javni prijevoz ili taksi, piše HRT.

Facebook Komentari