Londonska policija Todorića prebacila na Westminsterski sud, rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj, ništa od izručenja do sljedeće godine

Ivica Todorić, odbjegli vlasnik Agrokora, predao se londonskoj policiji. ”S Todorićem u policiju nije stigao nitko od njegove obitelji ni hrvatski odvjetnički tim, već su mu u pratnji bili samo njegovi britanski odvjetnici. SOA je britanskim kolegama dostavila sve podatke o Todoriću. Još su prije pet dana znali njegovu točnu adresu, dva broja telefona koja je koristio, ali i sve rute kojima se kretao i s kim se sastajao”, izvijestio je iz Londona Andrija Jarak.

Ivica Todorić odazvao se pozivu londonske policije, nakon čega je uhićen.

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9:04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu.

Prve neslužbene informacije da će se Todorić predati krenule su u utorak ujutro, no to nisu htjeli komentirati niti u londonskoj policiji niti njegovi britanski odvjetnici.

Uhićenje Todorića potvrdila je i britanska policija.

“Uhićen je muškarac za kojim je izdan europski uhidbeni nalog.66-godišnjeg Ivicu Todorića jutros su uhapsili policajci iz jedinice za izručenja. Hapšenje je pokrenuto zbog naloga kojeg su izdale hrvatske vlasti”, navodi se u priopćenju policije.

Todorića će tijekom dana prebaciti na Westminster sud”, piše u priopćenju iz policije.

Britanska novinska agencija Reuters objavila je u utorak da je uhićeni osnivač Agrokora Ivica Todorić pred londonskim sudom rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj.

Jarak je izjavio kako je Todorić na sudu došao u pratnji odvjetnika i prevoditelja, a sud je odredio kako će se sljedeće ročište održati tek iduće godine, što znači da ništa od izručenja ove godine.

Facebook Komentari