Londonska policija Todorića prebacila na Westminsterski sud, rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj, ništa od izručenja do sljedeće godine

Ad

Ivica Todorić, odbjegli vlasnik Agrokora, predao se londonskoj policiji. ”S Todorićem u policiju nije stigao nitko od njegove obitelji ni hrvatski odvjetnički tim, već su mu u pratnji bili samo njegovi britanski odvjetnici. SOA je britanskim kolegama dostavila sve podatke o Todoriću. Još su prije pet dana znali njegovu točnu adresu, dva broja telefona koja je koristio, ali i sve rute kojima se kretao i s kim se sastajao”, izvijestio je iz Londona Andrija Jarak.

Ivica Todorić odazvao se pozivu londonske policije, nakon čega je uhićen.

Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je u 9:04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić pozvan u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu gdje je uhićen po europskom uhidbenom nalogu.

Prve neslužbene informacije da će se Todorić predati krenule su u utorak ujutro, no to nisu htjeli komentirati niti u londonskoj policiji niti njegovi britanski odvjetnici.

Uhićenje Todorića potvrdila je i britanska policija.

“Uhićen je muškarac za kojim je izdan europski uhidbeni nalog.66-godišnjeg Ivicu Todorića jutros su uhapsili policajci iz jedinice za izručenja. Hapšenje je pokrenuto zbog naloga kojeg su izdale hrvatske vlasti”, navodi se u priopćenju policije.

Todorića će tijekom dana prebaciti na Westminster sud”, piše u priopćenju iz policije.

Britanska novinska agencija Reuters objavila je u utorak da je uhićeni osnivač Agrokora Ivica Todorić pred londonskim sudom rekao da se protivi izručenju Hrvatskoj.

Jarak je izjavio kako je Todorić na sudu došao u pratnji odvjetnika i prevoditelja, a sud je odredio kako će se sljedeće ročište održati tek iduće godine, što znači da ništa od izručenja ove godine.

Facebook Komentari