Mesić: Doći ću na Istražno povjerenstvo za Agrokor, često sam govorio da je Agrokor div na staklenim nogama

Saborsko istražno Povjerenstvo za Agrokor je odlučilo o prvim svjedocima kojima bi trebali svjedočiti 3. studenoga. Među njima je bivši predsjednik države Stjepan Mesić.

”Glavne stvari oko Agrokora dogodile su se poslije moga premijerskog mandata, ali naravno, odgovorit ću na sva pitanja i reći sve što znam o Agrokoru”, kazao je Mesić za Novi list, podsjećajući da je kao predsjednik Republike upozoravao na krhkost Todorićeva koncerna.

Bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić odazvat će se pozivu da kao prvi svjedok svjedoči pred saborskim povjerenstvom za Agrokor, i najavljuje da će reći “sve što zna”.

Mesić je, međutim, u izjavi za Novi list dodao kako nije siguran da će moći otkriti mnogo zanimljivih detalja.

“Bio sam premijer oko tri mjeseca, u proljeće 1991, a potom odmah otišao u Beograd. Glavne stvari oko Agrokora dogodile su se poslije moga premijerskog mandata, ali naravno, odgovorit ću na sva pitanja i reći sve što znam o Agrokoru”, kazao nam je Mesić, podsjećajući da je kao predsjednik Republike upozoravao na krhkost Todorićeva koncerna.

“Često sam govorio da je Agrokor div na staklenim nogama, ali nisu me baš slušali”, kazao je Mesić.Upitan da komentira odabir saborske većine s HDZ-om na čelu, koja je za prve svjedoke pred povjerenstvom odabrala baš njega i Josipa Manolića, koji su se prvi suprotstavili Franji Tuđmanu i HDZ-u, Mesić je, uz smijeh, odgovorio tek kratko: “Valjda da otvorimo raspravu”.

Facebook Komentari