Dalija Orešković svašta bi rekla Predsjednici RH, ali, kaže, mora povući ručnu kočnicu

Ad

“Mislim da bi se gospođa Orešković trebala početi baviti problemom sukoba interesa u državi, a ne da vodi osobni rat protiv mene”, komentirala je predsjednica Grabar Kitarović moguću obnovu slučaja pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa zbog rođendanske proslave koju je navodno organizirao Zdravko Mamić.

Komentar predsjednice Povjerenstva Dalije Orešković?

“Ne mogu i ne želim komentirati izjavu predsjednice, iako za komentar postoji golem interes javnosti i ja bih mogla štošta reći, no moram “podignuti ručnu kočnicu” budući da bi do kraja mandata ovog Povjerenstva za tri mjeseca, još dva predmeta mogućeg sukoba interesa predsjednice Kolinde Grabar Kitarović mogla doći na sjednicu Povjerenstva”, rekla je Slobodnoj Dalmaciji.

Koja su to dva predmeta?

“Jedan se tiče putovanja predsjednice u SAD, a u drugom se predmetu preispituje ostvaruje li predsjednica prava na doktorskom studiju po istim kritirijima kao i svi drugi studenti na Fakultetu političkih znanosti. Sukladno tome, ne mogu komentirati njezine prozivke jer bi se svaka buduća odluka Povjerenstva preispitivala u kontekstu ovakvih izjava predsjednice Republike”, odgovorila je Orešković.

Ovo nije prvi put da predsjednica kritizira Povjerenstvo. Naime, već je ranije govorila da ono politički arbitrira, da Dalija Orešković osobno manipulira javnosti te je rekla da je Povjerenstvo jedan veliki “Big Brother”.

Facebook Komentari